Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα – Πέτσας: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα – Πέτσας: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς από τον ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση άνω των 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία έγινε αισθητή σε όλη την Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας.

Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

“Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Συντονισμού και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί η συνδρομή του. Συνιστώ ψυχραιμία, καθώς στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και καλώ όλους τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους”, δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα