Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι: Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι: Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα
Σεισμογράφος MotionTeam

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευ. Λέκκας τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο από τον χθεσινό σεισμό στη Φωκίδα που έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα είναι 3,5 Ρίχτερ.

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, μετά το χθεσινό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας που επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής την περιοχή.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο από το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Άλλωστε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο News 24/7 λίγο μετά τον σεισμό το Σάββατο, σχετικά με το αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, είχε τονίσει ότι αυτό θα το δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες: «Χρειάζεται πολύ προσοχή η συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας (στη Φωκίδα) για τον απλούστατο λόγω ότι είμαστε λίγες ώρες μετά τον σεισμό και κατά συνέπεια αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητα ως προς εάν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι» είπε.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ενεργοποίηση του ρήγματος στον κεντρικό Κορινθιακό Κόλπο και παρότρυνε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσίαζε ανέκαθεν υψηλή σεισμικότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα