Μπαράζ σεισμών στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης – 5,1 και 5,4 Ρίχτερ οι ισχυρότεροι

Μπαράζ σεισμών στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης – 5,1 και 5,4 Ρίχτερ οι ισχυρότεροι
Σεισμογράφοι. MOTIONTEAM

Απανωτοί σεισμοί στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Τέσσερις ώρες μετά τον πρώτο των 5,1 Ρίχτερ, ακολούθησε κι άλλος με μέγεθος 5,4 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και άλλοι πέντε άνω των 3 Ρίχτερ.

Απανωτοί σεισμοί σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, όπου τις τελευταίες ώρες, πέραν των δύο μεγαλύτερων μεγέθους 5,1 και 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκαν ακόμη πέντε σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 8,9 χλμ και σημειώθηκε 46 χλμ νότια της Κάσου.

Λίγο αργότερα, περίπου στις 9 το βράδυ σημειώθηκε νέος, ακόμη εντονότερος σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, ξανά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 45 χιλιόμετρα νότια της Κάσου.


Εκτός από τους δύο μεγάλους σεισμούς, στην περιοχή σημειώθηκαν ακόμη πέντε άνω των 3 Ρίχτερ

Δεν σημειώθηκαν ζημιές

Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα