Σεισμός στη Ζάκυνθο: 6,8 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού λέει ο Παπαζάχος

Σεισμός στη Ζάκυνθο: 6,8 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού λέει ο Παπαζάχος

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μετασεισμοί έντασης έως και 6 Ρίχτερ, αναφέρει ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, κάνει λόγο για αρκετά κρίσιμο πρώτο 24ωρο μετά τον σεισμό.

Ο σεισμός στη Ζάκυνθο είχε μέγεθος 6,8 Ρίχτερ δήλωσε στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Καλημέρα, όλη μέρα!" με τη Ζηνοβία Σαπουνά, ο καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κώστας Παπαζάχος, εκτιμώντας ως θετικό το γεγονός ότι υπήρξε δόνηση νωρίτερα από τον κύριο σεισμό.

"Ήαν σε απόσταση από το νησί ο σεισμός και αυτό έσωσε την κατάσταση και για αυτό δεν υπήρξαν πολλές καταστροφές" δήλωσε ο κ. Παπαζάχος. Ανέφερε επίσης ότι ο κυματισμός από τον σεισμό ήταν μόνο 10-15 εκατοστών, "δηλαδή κάτι ασήμαντο, δεν υπήρξε απειλή".

Συμπλήρωσε ότι είναι πλούσια η μετασεισμική ακολουθία, ενώ οι μετασεισμοί έχουν φτάσει τα 5,5 Ριχτερ και δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6.

"Το πρόβλημα είναι ότι εάν ένα κτίριο έχει καταπονηθεί από τον κύριο σεισμό, μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα από ένανδυνατό μετασεισμό", επισήμανε ο κ. Παπαζάχος.

 

Διευθυντής Ερευνών Αστεροσκοπείου: Θετική η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Για ρήγμα δυτικά της Ζακύνθου με λόγο προς το νησί έκανε λόγο ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάσης Γκανας,  μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό τανγκό", με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα.

Όπως εξήγησε, αναμένεται να ακολουθήσουν μετασεισμοί για αρκετές μέρες, ενώ το επόμενο 24ωρο θεωρείται αρκετά κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου. Όπως υπογράμμισε, θετική κρίνεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Σεισμός τώρα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός: Ζημιές στη Ζάκυνθο - Αισθητός σε Μάλτα και Λιβύη

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ταρακούνησε την μισή χώρα-Διαδοχικοί μετασεισμοί

SHARE:

24Media Network