Σεισμός κοντά στην Αμφιλοχία

Σεισμός κοντά στην Αμφιλοχία

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αιτωλοακαρνανία, κοντά στην Αμφιλοχία.

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:08, το επίκεντρό του ήταν στο όρος Πεταλάς, κοντά στο χωριό Κεχρινιά Αμφιλοχίας, 28 χλμ. ΒΒΔ του Αγρινίου και το εστιακό βάθος στα 28 χλμ.

Ο σεισμός έγινες αισθητός στην ευρύτερη περιοχή . Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ενώ στην Πυροσβεστική δεν έχουν δεχτεί καμία κλήση για παροχή βοήθειας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο προκειμένου να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα τα επόμενα 24ωρα, για το αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χρήστος Ευαγγελίδης, εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως πρόσθεσε, «θα πρέπει να περιμένουμε, ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, διότι δεν έχουμε μέχρι τώρα πολλούς μετασεισμούς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δούμε πώς έχει σπάσει το ρήγμα σε αυτή την περιοχή και σε ποια έκταση.»

Επίσης, ο Χρήστος Ευαγγελίδης, ότι «στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα, τα οποία έχουν διεύθυνση βορρά – νότου,» ενώ όσον αφορά το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, το χαρακτήρισε «φυσιολογικό για την περιοχή,» προσθέτοντας ότι το επίκεντρο ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα, όπως εξήγησε στην συνέχεια, «ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αμφιλοχία και στο Αγρίνιο, λόγω ακριβώς της διεύθυνσης των ρηγμάτων, αφού το επίκεντρο ήταν κοντά στις δύο πόλεις, δηλαδή έξι χιλιόμετρα νότια της Αμφιλοχίας και 27 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα