Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι

Ζημιές στο Δαμάσι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα.
Ζημιές στο Δαμάσι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα. AP

Σε ξενοδοχεία, σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Ελασσόνας μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή. Πάνω από 100 μετασεισμοί.

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους της Ελασσόνας οι οποίοι διανυχτέρευσαν σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία μετά τον ισχυρότετο σεισμό των 6 Ρίχτερ που επληξε χθες το μεσημέρι την περιοχή. Ο Στρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Aρκετοί κάτοικοι από το Δαμάσι μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα για να καταλύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Στα ξενοδοχεία των Τρικάλων φιλοξενούνται από το βράδυ της Τετάρτης  περίπου 300 κάτοικοι του Δαμασίου.
Στα ξενοδοχεία των Τρικάλων φιλοξενούνται από το βράδυ της Τετάρτης περίπου 300 κάτοικοι του Δαμασίου. EUROKINISSI
Ο Ελληνικός Σταρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Ο Ελληνικός Στρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους. EUROKINISSI
Ο Στρατός στήνει σκηνές στο Δαμάσι.
Ο Στρατός στήνει σκηνές στο Δαμάσι. AP
Διανομή φαγητού από τον Ερυθρό Σταυρό.
Διανομή φαγητού από τον Ερυθρό Σταυρό. AP

Σεισμός στην Ελασσόνα: Καταστροφές και συνεχείς μετασεισμοί

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί, μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, με τρεις από αυτούς να ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ. Μέχρι τις 7.30 το πρωί της Πέμπτης το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει καταγράψει περισσότερους από 100 μετασεισμούς.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες κυρίως στο Δαμάσι, μια περιοχή πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Αρκετά σπίτια έχουν καταρρεύσει, όπως και μία γέφυρα, αλλά και άλλη μία στο χωριό Βλαχογιάννι.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι
Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι
Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι
Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι

Σεισμός στην Ελασσόνα: Αρχίζουν οι έλεγχοι στα κτίρια

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός αρχίζουν από σήμερα.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία οι κάτοικοι

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

Ο Ελληνικός Σταρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές στο γήπεδο του Δαμασίου για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ
Ο Ελληνικός Σταρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές στο γήπεδο του Δαμασίου για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ EUROKINISSI
Στο γήπεδο του Δαμασίου έχουν συγκεντρωθεί οι πολίτες της περιοχής, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου
Στο γήπεδο του Δαμασίου έχουν συγκεντρωθεί οι πολίτες της περιοχής, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου EUROKINISSI
Στο γήπεδο του Δαμασίου έχουν συγκεντρωθεί οι πολίτες της περιοχής, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021. Ο Ελληνικός Σταρατός και η Πολιτική Προστασία έστησαν σκηνές για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)
Στο γήπεδο του Δαμασίου έχουν συγκεντρωθεί οι πολίτες της περιοχής, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Ελασσόνα, στο Μεσοχώρι αλλά και στον Τύρναβο, με ζημιές σε σπίτια, σχολεία και εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοχώρι κατέρρευσε επίσης μερικώς μία εκκλησία στην οποία δεν βρισκόταν κόσμος εντός αυτής, στο Δαμάσι Ελασσόνας κατέρρευσε μία μεσοτοιχία σχολείου αφού όμως πρώτα είχαν προλάβει εγκαίρως να εκκενώσουν το σχολείο οι μαθητές.

Ζημιές έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και σε άλλα χωριά της Ελασσόνας, στους τοίχους πολλών σπιτιών, ειδικά παλιών, όπως και στο Ζάρκο Τρικάλων.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές και σε πολλά σχολεία

Πολλές ζημιές έχουν προκληθεί από τον σεισμό σε πολλά σχολικά κτίρια. Δεν υπάρχει ανησυχία για μαθητές, ωστόσο προκλήθηκαν πολλές φθορές σε σχολεία.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου Λάρισας κατέρρευσε κατά το ήμισυ και κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στο χωριό Πλατανούλια Λάρισας υπέστη σοβαρές ρωγμές. Στην περιοχή Τρικάλων Θεσσαλίας, οι μαθητές των σχολικών μονάδων αποχώρησαν, ενώ αναφέρθηκαν από τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες ζημιές και ρωγμές σε κτίρια των κάτωθι σχολείων:

- Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

- Δημοτικό Σχολείο Διάσελλου

- Νηπιαγωγείο Διάσελλου

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας.

Επίσης ζημίες σημειώθηκαν στα σχολικά κτίρια:

-Διδακτήριο Δήμου Δέντρων Λάρισας: έχει ρωγμές, κατέπεσαν σοβάδες.

-Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Λάρισας: έχει ρωγμές και

-Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης: έχει ρωγμές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE: