Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα για τον τραγικό θάνατο του μαθητή

Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα για τον τραγικό θάνατο του μαθητή
Άποψη από το σχολείο Eurokinissi

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο τραγικός θάνατος 11χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Τι δηλώνει ο διευθυντής.

Ο εισαγγελέας Σερρών ζητά να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

Θυμίζουμε ότι ο μαθητής της Στ’ τάξης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος, ανέφερε ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο, καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιότσιος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα