Σφοδρό το χτύπημα της κακοκαιρίας σε Αττική και Πτολεμαΐδα με 386 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σφοδρό το χτύπημα της κακοκαιρίας σε Αττική και Πτολεμαΐδα με 386 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Κακοκαιρία intime

Σε Πτολεμαΐδα και Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις, με εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, παροχή βοήθειας και κοπές δέντρων. Επτά άτομα απομακρύνθηκαν από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, καθιζήσεις στο οδόστρωμα σε Κερατσίνι και Γκάζι.

Σφοδρό ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας το πρώτο διήμερο εμφάνισης των φαινομένων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να έχουν προκληθεί στην Πτολεμαΐδα και στην Αττική.

Ο τελικός απολογισμός της Πυροσβεστικής για αυτό το πρώτο διήμερο της κακοκαιρίας είναι 386 κλήσεις εκ των οποίων 222 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Πτολεμαΐδα έως την χθεσινή ημέρα και 164 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, παροχές βοήθειας και κοπές δέντρων στην Αττική, από χθες έως σήμερα στις 6 το πρωί.

Από αυτές, 8 κλήσεις στην Αττική αφορούσαν κοπές δέντρων και έγιναν 7 απομακρύνσεις ατόμων από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε λιμνάζοντα ύδατα.

Πρόσκαιρα προβλήματα και διακοπές στην κυκλοφορία σημειώθηκαν στην οδό Πειραιώς και στην Γλυφάδα, στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, ενώ παραμένουν διακοπές στην κυκλοφορία λόγω καθιζήσεων στο οδόστρωμα στο Κερατσίνι, στην οδό Τριπόλεως από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων και στο Γκάζι στην οδό Τριπτολέμου από το ύψος της οδού Ευμολπιδών.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Δευτέρα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από την Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Κακοκαιρία eurokinissi

Για σήμερα Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα, καθώς και τις επόμενες ημέρες, που αναμένεται να συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα