Siemens: Στη φυλακή Σκαρπέλης, Μαυρίδης, Καραβέλα

Siemens: Στη φυλακή Σκαρπέλης, Μαυρίδης, Καραβέλα
Κτίριο της Siemens AP

Τρεις καταδικασθέντες οδηγούνται τελικά στη φυλακή για το περιβόητο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, καθώς δεν τους αναγνωρίστηκε ανασταλτικό στην έφεση. Χρηματικές εγγυήσεις από 30.000 έως 100.0000 ευρώ σε όσους δεν καταζητούνται.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις καταδικασθέντες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην έφεση στο πρώην στέλεχος του γερμανικού κολοσσού Πρ. Μαυρίδη, στο πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γ. Σκαρπέλη και στη Μάρθα Καραβέλα, σύζυγο του υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens, που εδώ και χρόνια καταζητείται.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ως καταδικασθέντες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από 13 έως 15 έτη ποινή κάθειρξης.

Αντίστοιχη ήταν η κρίση για τους Μιχ. Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών ενώ και οι δύο διαφεύγουν τη σύλληψή τους, καθώς και για τους τραπεζικούς Φ. Λυγινό και Ζαν Κλιντ Όσβαλντ που καταδικάσθηκαν σε ποινές 12 και 14 έτη αντίστοιχα ενώ επίσης καταζητούνται.

Χρηματικές εγγυήσεις

Αναφορικά με τους Γερμανού υπηκόους, χορηγήθηκε σε όλους όσους καταδικάσθηκαν αναστολή, ενώ σε δύο εξ αυτών ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Παρόμοια τύχη είχαν και πρώην στελέχη του ΟΤΕ που καταδικάσθηκαν αφού καλούνται να καταβάλλουν χρηματικές εγγυήσεις από 80.000 έρως 100.000 ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθούν στηνφυλακή.

Τέλος, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ ορίστηκαν στους επιχειρηματίες Λέτσα και Καλδή, στους οποίου ήδη το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ελαφρυντικό επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 6 ετών, τη μικρότερη από όλες τις ποινές που επιβλήθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα