Σήμερα ή αύριο η πληρωμή των πρώτων τυχερών της φορολοταρίας

Σήμερα ή αύριο η πληρωμή των πρώτων τυχερών της φορολοταρίας

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει τα 1000 ευρώ στους πρώτους χίλιους τυχερούς της πρώτης λοταρίας αποδείξεων που έγινε στις 30 Νοεμβρίου

Από το υπουργείο οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση σε τεχνικά προβλήματα της «πρώτης φοράς» και την σταδιακή δήλωση των λογαριασμών των τυχερών.

Όσοι παρόλα αυτά δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό στην ειδική μερίδα που έχει ανοίξει η ΑΑΔΕ έχουν χρονικό περιθώριο 3 μήνες μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Αν δεν το κάνουν τότε τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον επιλαχόντα της πρώτη κλήρωσης.

 Στο μεταξύ το υπουργείο οικονομικών αναμένεται ακόμη τα στοιχεία των συναλλαγών του πρώτου επταμήνου του χρόνου για να προχωρήσει την Παρασκευή 22 του μήνα ή το αργότερο στις 26 Δεκεμβρίου στην κλήρωση του τζάκ πότ των 9 εκατομμυρίων ευρώ που θα έχει 9000 τυχερούς οι οποίοι θα κερδίσουν από 1000 ευρώ ο καθένας. ¨Όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι τράπεζες θα προλάβουν να συλλέξουν και να υποβάλλουν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών ( πλαστικό χρήμα και e-banking ) για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών το διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου .

 Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τους λαχνούς (αφής στιγμής οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της κλήρωσης ) με τους οποίους θα πάρουν μέρος στην μεγάλη λοταρία των αποδείξεων θα πρέπει να κάνουν τρία απλά βήματα

 Να μπούν στην σελίδα της ΑΑΔΕ ( www.aade.gr ) . Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει μια παραπομπή με ονομασία « δημόσιες κληρώσεις»

 Στο επόμενο πεδίο θα πρέπει να μπούν στην εφαρμογή όπως υποδεικνύεται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του Taxisnet.

 Στο επόμενο πεδίο θα εμφανιστούν η ειδική παραπομπή για τους λαχνούς με τους οποίους κάθε φορολογούμενος θα συμμετέχει στην κλήρωση .

 Υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός των λαχνών βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ύψος των δαπανών που έχει κάνει ο φορολογούμενος μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών ως εξής:

Για συναλλαγές έως 100 ευρώ θα δίνεται στον φορολογούμενο, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ άρα 100 λαχνοί

- Για τις επιπλέον συναλλαγές μέχρι 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

- Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ. Αρά κάποιος με 950 ευρώ συναλλαγών θα πάρει 100 λαχνούς για τα πρώτα 100 ευρώ , 200 λαχνούς για τα επιπλέον τετρακόσια και 150 λαχνούς για τα τελευταία 450 ευρώ . Συνεπώς θα συμμετέχει στην κλήρωση με συνολικά 450 λαχνούς .

- Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

SHARE:

24Media Network