"Σκόνταψαν κι έπεσαν" οι δύο 18χρονοι στα Μάταλα λέει η αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία EUROKINISSI

Οι δύο νέοι που καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από αστυνομικούς έπεσαν και χτύπησαν υποστηρίζει η αστυνομία, ενώ ο δικηγόρος τους υποστηρίζει ότι "εδάρθησαν ανηλεώς και διασύρθηκαν με εξευτελιστικό τρόπο"

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, παράλληλα με την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Ηρακλείου, μετά την καταγγελία δύο 18χρονων για ξυλοδαρμό σε βάρος τους από αστυνομικούς, στα Μάταλα.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η καταγγελία δεν έχει βάση και διαψεύδεται ότι οι δύο 18χρονοι χτυπήθηκαν ενώ μάλιστα φορούσαν χειροπέδες. Υπήρξε, όπως λένε, αντίσταση κατά τον έλεγχο, έπεσαν, χτύπησαν αλλά ουδέποτε τους χτύπησαν αστυνομικοί μετά την επιβίβαση τους στο περιπολικό και την μεταφορά τους στο Τμήμα.

ADVERTISING

Αύριο αναμένεται πάντως να ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις στην αρμόδια πταισματοδίκη Ηρακλείου που έχει αναλάβει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

"Εδάρθησαν ανηλεώς και διασύρθηκαν με εξευτελιστικό τρόπο"

Ο δικηγόρος Γιώργος Μερκουλίδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση εκ μέρους των παιδιών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα παιδιά δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το σοκ που έχουν υποστεί από την απρόκλητη, ανάρμοστη, παράνομη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά των αστυνομικών σε βάρος τους. Τα παιδιά δεν εναντιώθηκαν, δεν αντιστάθηκαν, δεν αρνήθηκαν κανένα έλεγχο. Απλά πίστευαν ότι τα άτομα που τους πλησίασαν δεν ήταν αστυνομικοί γιατί 1ον δεν φορούσαν στολή αστυνομικού, 2ο είχαν αμιγώς αθλητική-τουριστική περιβολή 3ον δεν γνωστοποίησαν εξ υπαρχής την ιδιότητα τους με τρόπο που να μην εγείρει καμία αμφιβολία. Το γεγονός ότι εδάρθησαν ανηλεώς και διασύρθηκαν με εξευτελιστικό τρόπο μάς προσβάλλει ως κοινωνία και θέτει σε κίνδυνο τις Αρχές μιας ευνομούμενης Πολιτείας και ενός Κράτους Δικαίου. Δεν είναι δυνατόν δύο 18χρονοι που μόλις μπήκαν στην ενήλικη ζωή τους και πριν λίγες ημέρες έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις με αξιώσεις την εισαγωγή τους σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Σε κάθε περίπτωση όμως οι συμπεριφορές των αστυνομικών δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες μιας οργανωμένης κοινωνίας που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έχουμε προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει με αμεσότητα, αντικειμενικότητα και πληρότητα όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Συγχρόνως όμως θεωρώ ότι πρέπει και η ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς επίσης και οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι να διερευνήσουν από πλευράς τους τα καταγγελλόμενα και να επιδείξουν την ευαισθησία που απαιτείται».

Πηγή: 

cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φεστιβάλ στα Μάταλα: 18χρονοι καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

SHARE:

24Media Network