#skordo_ride: Πρωτότυπη διαμαρτυρία ενάντια στα διόδια. Θεσσαλονίκη-Κατερίνη με ποδήλατο

#skordo_ride: Πρωτότυπη διαμαρτυρία ενάντια στα διόδια. Θεσσαλονίκη-Κατερίνη με ποδήλατο

Χρήστης του διαδικτύου έφτασε με ποδήλατο από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση με τα διόδια (Pics)

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία εναντίον της κατάστασης που επικρατεί με τα διόδια για όσους θέλουν να μετακινηθούν από Θεσσαλονίκη στην Πιερία, προχώρησε ο χρήστης του Twitter και μπλόγκερ I.Skordoputsoglou.

Ο άνδρας επιχείρησε επιτυχώς να πάει με ποδήλατο από την Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη ακολουθώντας τη διαδρομή: Θεσσαλονίκη, Σίνδος (μέσω οδού Πόντου), Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα, Κλειδί, Μεγάλη Γέφυρα, Αιγίνιο, Διόδια Αιγινίου και από εκεί μέσω της παλιάς Εθνικής οδού, Κατερίνη.

Έχοντας ξεκινήσει νωρίς το πρωί, ήδη κατά τις 10 περίπου, είχε διανύσει 40χλμ, ευρισκόμενος πάνω από την Εγνατία, ενώ λίγο πριν τις 12 πέρασε τα διόδια Αιγινίου όπου και παρέδωσε ένα κείμενο διαμαρτυρίας.

Μετά τα διόδια του Αιγινίου, ανέβηκε πίσω στη σέλα του. Στην πορεία του βρήκε τα παιδιά του diodiastopaiginio.blogspot.gr, που φωτογραφήθηκαν μαζί του και συζήτησαν λίγο για το πρόβλημα. "Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να καταλάβουν ότι πρέπει να δράσουν;;", αναρωτήθηκαν. "Εχουν περάσει πέντε μήνες..."

Στις 13:30 έφτασε στην Κατερίνη ενώ μόλις είχε αρχίσει να βρέχει. Στον τερματισμό τον περίμεναν τα παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. με γλυκά, τσίπουρα και χαμόγελα!

Όπως έγραψε και στο μπλογκ του Troling Stone, η υπόθεση ξεκίνησε ως ένα προσωπικό στοίχημα, προσπαθώντας να χάσει κιλά. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και έτσι αποφάσισε να κάνει ακόμα κάτι πιο δύσκολο, έχοντας παρέα όλους εμάς!

Τη διαδρομή του παρακολούθησε ο κόσμος μέσω του hashtag #Skordo_ride, αλλά και μέσω του NEWS 247 στο τέλος αυτού του κειμένου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο μπλογκ Trolling Stone

"Ναι, καλά, σιγά μη φτάσεις και μέχρι την Κατερίνη".

Η χλεύη κάποιου απέναντι σου και ο δικός σου εγωισμός μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι που αρχικά φαντάζει αδιανόητο.

Την ατάκα με την οποία ξεκίνησε το κείμενο μου την είπε κάποιος όταν έμαθε ότι επειδή είμαι 100 κιλά και αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να πετάξω τα περιττά απ αυτά από πάνω μου ήθελα να ξεκινήσω να πηγαίνω στη δουλειά με το ποδήλατο.

Ενάμιση χρόνο αργότερα και 30 κιλά λιγότερος είμαι πλέον έτοιμος να κάνω κάτι που πριν, ακόμα και στα δικά μου μυαλό, φάνταζε απίστευτο:

Να ξεκινήσω το Σάββατο 8 Ιουνίου από τη Θεσσαλονίκη για την Κατερίνη με το ποδήλατο.

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος για τον οποίο το κάνω είναι για να επιβραβεύσω τον εαυτό μου για την προσπάθεια που έκανε ενάμιση χρόνο τώρα. Έκοψα το τσιγάρο και τρώω διαφορετικά. Αθλούμαι (όσο μπορώ), νιώθω υπέροχα και διάφορα άλλα τέτοια που χρησιμοποιούν κυρίως οι νεοφιλελεύθεροι ως λύση για την ποιότητα ζωής λες και αν είσαι άνεργος θα σε σώσει η άθληση.

Όχι, δε βλέπω ΣΚΑΪ αλλά όντως είμαι ένας άλλος άνθρωπος.

Ο άλλος λόγος, εξίσου σημαντικός, είναι ότι με αυτήν την κίνηση θα κάνω και εγώ, ο ένας, κάτι για να διαμαρτυρηθώ για μια κατάσταση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση για τα διόδια.  Και εξηγούμαι:

Η σύζυγος μου είναι από την Πιερία. Ζούμε στη Θεσσαλονίκη. Το τυπικό Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη έχει γίνει πλέον κάτι που πρέπει να προγραμματιστεί ανάλογα με τα οικονομικά μας. Η τιμή της βενζίνης και τα διόδια δεν επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση.

Επιπλέον η Πιερία είναι αποκλεισμένη. Από όποια πλευρά της και να θέλεις να βγεις πρέπει να πληρώσεις διόδια.

Απέναντι σε όλα αυτά αντιδρά η Ομάδα Εθελοντικής δράσης Πιερίας την οποία οι περισσότεροι θα γνωρίζετε από το «κίνημα της πατάτας». Αυτοί το ξεκίνησαν άλλωστε. Με τη διαφορά ότι οι άνθρωποι το συνέχισαν. Έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες τους με τέτοιο τρόπο που έχουν κάνει την αλληλεγγύη πραγματικότητα. Όμως εδώ συζητάμε για τα διόδια.

Τον περασμένο Φλεβάρη αντέδρασαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) μαζί με κατοίκους της περιοχής στο άνοιγμα των διοδίων στο Αιγίνιο (συμφερόντων κ. Μπόμπολα) . Αποτέλεσμα ήταν η κινητοποίηση δυνάμεων ΜΑΤ, δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις.

Την κίνηση αυτή θέλω να υποστηρίξω.

Ενημερώνω ότι:

1. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχω κάνει μεγάλες διαδρομές και δε θα επιχειρούσα να κάνω κάτι που δε μπορώ. Πήρα συμβουλές και πληροφορίες από ανθρώπους που κάνουν χρόνια ποδηλασία. Ξέρω που είναι τα όρια μου. Δεν είμαι αθλητής και δε με ενδιαφέρει εν προκειμένω να κάνω ρεκόρ. Λάου λάου θα πάω. Και φυσικά δε συστήνω σε κάποιον να κάνει κάτι παρόμοιο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.

2. Με την κίνηση μου αυτή υποστηρίζω αλλά δεν εκπροσωπώ την Ομάδα Εθελοντικής δράσης Πιερίας. Θέλω να πω, δεν με έβαλαν αυτοί να το κάνω δε μου το πρότειναν αυτοί να το κάνω. Την απόφαση την πήρα μόνος μου. Το λέω για να μη μπλέξουν σε ανώμαλα ρήματα οι άνθρωποι.

3. Στα διόδια Αιγινίου σκοπεύω να παραδώσω ένα κείμενο διαμαρτυρίας.

4. Όσοι από εσάς θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδρομή μου εκείνη την ημέρα στο hashtag #Skordo_ride. Θέλω την συμπαράσταση και τις ευχές σας.

Όσοι από εσάς δηλαδή θέλετε να δώσετε λίγο θάρρος. Όσοι θέλετε απλώς να τρολάρετε σας θερμοπαρακαλώ μην ασχοληθείτε. Ούτε επαναστάτης το παίζω, ούτε να διαφημίσω το πόσο γαμάτος είμαι ούτε να σας τρίψω στη μούρη τίποτα επιθυμώ. Θέλω να το κάνω, και να το κάνω με αυτόν τον τρόπο.

5. Η διαδρομή μου θα είναι:

Θεσσαλονίκη, Σίνδος (μέσω οδού Πόντου), Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα, Κλειδί, Μεγάλη Γέφυρα, Αιγίνιο, Διόδια Αιγινίου και από εκεί μέσω της παλιάς Εθνικής οδού, Κατερίνη.

Τη διαδρομή θα κάνω με ένα PEUGOT 103 του 1987. Οι έμπειροι ποδηλάτες ξέρω ότι τώρα τραβάτε τα μαλλιά σας αλλά έχει και το ποδήλατο που θα χρησιμοποιήσω τη σημασία του για εμένα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεσσαλονίκη-Κατερίνη με ποδήλατο ενάντια στην "κλοπή" των διοδίων

SHARE:

24Media Network