Σκορπιός: Ξεκίνησαν οι εργασίες για να μετατραπεί το νησί του Ωνάση σε τουριστικό θέρετρο

Σκορπιός: Ξεκίνησαν οι εργασίες για να μετατραπεί το νησί του Ωνάση σε τουριστικό θέρετρο
Η πολυτελής θαλαμηγός του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο λιμάνι του Σκορπιού Eurokinissi

Η ανάπτυξη του νησιού και η εμπορική εκμετάλλευσή του από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, αναμένεται να τονώσει οικονομικά την ευρύτερη περιοχή.

Τα έργα ανάπλασης του θρυλικού Σκορπιού, ύψους 165 εκατ. έχουν δρομολογηθεί από τον Οκτώβριο του 2018 και ήδη οι εργασίες στο νησί που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια Ωνάση έχουν ξεκινήσει.

Στόχος του νέου ιδιοκτήτη του νησιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, είναι η μετεξέλιξη του Σκορπιού, από «οικογενειακό αγροτουριστικό θέρετρο» σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club».

Με βάση τον προϋπολογισμό του έργου 76,6 εκατ. προορίζονται για τα κτηριακά έργα, 16,5 εκατ. για τα αθλητικά, 11,9 για τα οδικά και το ελικοδρόμιο, 10,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των ακτών και 20,3 εκατ. για τις λοιπές υποδομές.

Η επένδυση για την οποία μεριμνά η ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021 και θα δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μέχρι τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση και μεταφύτευση δένδρων και γκαζόν. Σε λίγο καιρό αναμένεται και η ολοκλήρωση έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος που σημαίνει ότι μέχρι αρχές Μαίου θα ξεκινήσουν και οι πρώτες χωματουργικές εργασίες.

Η έγκριση που δίνεται αφορά συνολική δόμηση επί της νήσου 22.000 τ.μ. δηλαδή 4.000 υφιστάμενα προς ανακαίνιση και 18.000 νέα κτίσματα με συντελεστή δόμησης 0,026.

Το επενδυτικό πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δώδεκα νέες βίλες, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δύο λιμανιών (προβλήτες «Χριστίνα» και «Παναγιά») για τον ελλιμενισμό μεγάλων θαλαμηγών, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα, πισίνες, τεχνητή λίμνη, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και μεγάλο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, προβλέπεται, γυμναστήριο, χώροι αναψυχής με αίθουσα bowling, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις διεθνών προδιαγραφών, και φυσικά χώρο για τους στάβλους και την αρένα ιππασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα