Σκουπίδια “πνίγουν” το Πόρτο Ράφτη εν μέσω υψηλού κινδύνου φωτιάς

Σκουπίδια “πνίγουν” το Πόρτο Ράφτη εν μέσω υψηλού κινδύνου φωτιάς

Από τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στο Πόρτο Ράφτη που θυμίζει μια τεράστια χωματερή δίπλα στη θάλασσα. Τι απαντά ο δήμαρχος Μαρκοπούλου που ζητά βοήθεια από την Περιφέρεια.

Από τη μία πλευρά του δρόμου φαίνεται η πανέμορφη θάλασσα του Πόρτο Ράφτη και από την άλλη τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνό.

Το ίδιο ισχύει και στα στενά με ποντίκια να υπάρχουν στα συγκεντρωμένα απορρίμματα, ενώ ο κίνδυνος για τις φωτιές είναι τεράστιος.

Οι πολίτες δηλώνουν την δυσαρέσκεια τους με τον δήμο καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, ζούνε το συγκεκριμένο θέαμα των σκουπιδιών για πάνω από 4 μήνες. Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης μιλά για το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος από τη δική του μεριά έκανε λόγο για πολίτες που διαμαρτύρονται οι οποίοι είναι πολιτικοί αντίπαλοι της παράταξής του και όχι “ενδιαφερόμενοι περιβαλλοντολόγοι”.

Για τα σκουπίδια είπε: “Κάνουμε δέκα δρομολόγια την ημέρα, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τα πάντα, έχουμε βγάλει 70.000 ευρώ έκτακτες εργολαβίες και έχουμε χορηγία 30.000 ευρώ, όμως έγινε λάθος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας που παραιτήθηκε αρχές Ιουνίου γιατί δεν είχε προετοιμάσει σωστά όσα έπρεπε να γίνουν και τώρα εμείς προσπαθούμε να απαλύνουμε μια κατάσταση που πράγματι ήταν πολύ επιβαρυμένη.

Υπάρχουν κλαδέματα και στρώματα για τα οποία έχουμε ενημερώσει μέσα από το διαδίκτυο πως δεν πρέπει να πετάγονται αλλά με ένα τηλέφωνο στο δήμο και με ελάχιστο αντίτιμο 10 ευρώ για φορτηγό, αναλαμβάνει ο δήμος και τα μεταφέρει. Όλα τα ογκώδη απορρίμματα”.

“Χρειαζόμαστε περαιτέρω βοήθεια με μηχανήματα γιατί η περιοχή έχει πάρα πολύ κόσμο και επισκέπτες. 22 Ιουνίου απευθυνθήκαμε στην τότε κυβέρνηση και σε επτά συναρμόδια υπουργεία για να βοηθήσει η Περιφέρεια με περισσότερα μηχανήματα. Από επτά υπουργεία και την περιφέρεια δεν είχαμε καμία απόκριση. Το ίδιο κάναμε και με τη σημερινή κυβέρνηση και περιμένουμε να βοηθήσει. Χρειάζεται συνέπεια των πολιτών και βοήθεια από την Περιφέρεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα