Σοκαρισμένοι οι γονείς του 8χρονου από τον ξυλοδαρμό: Ήταν τρομοκρατημένος. Έκλαιγε. Δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο

Σοκαρισμένοι οι γονείς του 8χρονου από τον ξυλοδαρμό: Ήταν τρομοκρατημένος. Έκλαιγε. Δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο

Πώς περιγράφει το περιστατικό ξυλοδαρμού του 8χρονου από συμμαθητές του με εντολή του δασκάλου ο πατέρας του ανήλικου. Αρνείται το περιστατικό ο 51χρονος εκπαιδευτικός

Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία πατέρα από την Άρτα σύμφωνα με την οποία δάσκαλος έδωσε εντολή σε μαθητές της Β’ Δημοτικού να χαστουκίσουν τον 8χρονο γιο του κατά τη διάρκεια του μαθήματος επειδή ήταν ζωηρός.

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο Γ.Π. περιγράφει το περιστατικό που εκτυλίχθηκε προχθές στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εκδορές, ενώ ο 51χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος συνελήφθη, αρνείται το περιστατικό και αναμένεται να δικαστεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο δάσκαλος τέθηκε σε αργία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ ο υπουργός ζήτησε την άμεση αποπομπή του σε περίπτωση που αποδειχθούν οι καταγγελίες.

“Το μεσημέρι της Τρίτης μου τηλεφώνησε κλαίγοντας η σύζυγός μου και μου είπε πάρα πολύ ταραγμένη ότι βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με το παιδί για να υποβάλει μήνυση. Όταν τη ρώτησα τι έχει συμβεί μου εξιστόρησε το συμβάν”, σημειώνει στο Έθνος.

Στη συνέχεια μίλησα και με το παιδί. Την τελευταία ώρα του μαθήματος είχαν ζωγραφική. Λίγο πριν τις δύο, ο Σπύρος σηκώθηκε όρθιος παρότι δεν είχε ακόμη χτυπήσει το κουδούνι, ίσως για να κάνει επίδειξη στους συμμαθητές του, πάντως όχι για να φύγει.

Τότε ο δάσκαλος χωρίς να σηκωθεί από τη θέση του λέει σε έναν μαθητή: ”Πήγαινε ρίξ’ του μια σφαλιάρα να κάτσει στο θρανίο του”.

Το παιδάκι υπάκουσε και ο γιος μου κάθισε στο θρανίο και άρχισε να κλαίει. Μετά από λίγη ώρα και ενώ το παιδί έκλαιγε, ο δάσκαλος απευθύνθηκε σε άλλους δύο μαθητές λέγοντάς τους: ”Ρίξτε του κι εσείς από άλλη μία για να μην το ξανακάνει”. Τα παιδιά έριξαν χαστούκια και μπουνιές και ο δάσκαλος καθόταν και κοίταζε”.

Όταν η μητέρα του 8χρονου πήγε στο σχολείο για να τον παραλάβει, βρήκε το παιδί σε κατάσταση σοκ. “Έτρεμε, ήταν αναψοκοκκινισμένος και την παρακαλούσε να φύγουν, κλαίγοντας”, συνεχίζει ο πατέρας.

“Η κοινωνία είναι μικρή και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο συγκεκριμένος δάσκαλος, ο οποίος τους διδάσκει καλλιτεχνικά, είναι παντρεμένος και μένει στη γειτονιά, μερικά σπίτια πιο πέρα.

Έτσι, όταν τον συνάντησε στον διάδρομο του σχολείου, η σύζυγός μου τον ρώτησε ”Τάκη, τι έγινε;”. Εκείνος της απάντησε πως το παιδί ήταν ανήσυχο και ότι έβαλε κάποιους συμμαθητές του να τον χτυπήσουν για να συνετιστεί, ενώ πρόσθεσε πως ”ξέρω ότι παραφέρθηκα, αλλά ζητώ συγνώμη”. Στη συνέχεια η μητέρα μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο και κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία”.

Ο πατέρας του μικρού Σπύρου επισημαίνει πως η σύζυγός του ήρθε σε επαφή με τους γονείς άλλων παιδιών που συμμετείχαν στο περιστατικό οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τη μαρτυρία του αγοριού από τις αφηγήσεις των δικών τους παιδιών.

“Ήμαστε μαζί τους όλη την ημέρα στα τηλέφωνα. Άλλωστε με αυτούς τους ανθρώπους γνωριζόμαστε οικογενειακώς. Τα παιδάκια που ο δάσκαλος έβαλε να χτυπήσουν τον Σπύρο είναι φίλοι του. Το Σάββατο βρίσκονταν όλα μαζί σε παιδικό πάρτι. Και μάλιστα αναρωτιέμαι αν τα επέλεξε ακριβώς γι’ αυτό”, λέει.

Μετά την προτροπή παιδοψυχολόγου, ο μικρός πήγε κανονικά στο σχολείο, παρότι αρνιόταν πεισματικά να επιστρέψει.

“Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο και δεν ήθελε να ξαναπάει στο σχολείο. Ο ειδικός όμως μας είπε ότι θα πρέπει να πάει αμέσως για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ευτυχώς καταφέραμε και τον πείσαμε. Καταλαβαίνετε όμως τι είναι να φτάσει ένα παιδάκι να σε ρωτάει: ”Σίγουρα, αν πάω δεν θα με πειράξουν τα άλλα παιδιά…;”.

Αντιδράσεις από γονείς και δασκάλους

“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στη σημερινή εποχή τίθενται μαθητές σε δημόσια διαπόμπευση. Δεν δέχομαι ότι κάποιος βάζει στο κέντρο ένα παιδί και προτρέπει τους συμμαθητές του να το διαπομπεύσουν. Για μένα τέτοιο μεσαιωνικό συμβάν δεν έγινε ποτέ”, υποστηρίζει ο Νίκος Τριανταφυλλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αρτας.

“Αν βεβαίως αποδειχθεί, σαφώς ο δάσκαλος να τιμωρηθεί. Εγώ πιστεύω πως έγινε κάποια μικροσυμπλοκή μεταξύ των παιδιών, αλλά δεν ξέρω αν έγινε με εντολή του δασκάλου.

Επειδή ο δάσκαλος είναι παχύσαρκος και δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα, ίσως έβαλε δύο παιδιά να φράξουν την πόρτα για να μη βγει ο μαθητής έξω. Και επειδή γνωρίζω τον δάσκαλο παιδιόθεν, μπορεί να είναι νευρικός χαρακτήρας αλλά αυτό το βρίσκω υπερβολή…”, συμπληρώνει.

Ο Χρήστος Γεώργος, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αρτας, σημειώνει ότι ουδέποτε ο εν λόγω δάσκαλος ελέγχθηκε πειθαρχικά για οτιδήποτε, ενώ η διευθύντρια του σχολείου, Κλεοπάτρα Βασιλείου, είπε πως στα δύο χρόνια θητείας του στη σχολική μονάδα δεν υπήρξαν γραπτές καταγγελίες για αντίστοιχα περιστατικά.

Η ίδια επεσήμανε πως “οι καταγγελίες των γονέων των άλλων παιδιών συγκλίνουν με τη μήνυση” και σημείωσε ότι “συνέβη πραγματικά κάτι, δεν είμαστε σίγουροι ακριβώς τι είναι αυτό.

Το κατηγορητήριο λέει ότι προέτρεψε μαθητή να χτυπήσει το συγκεκριμένο παιδί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο”.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του εκπαιδευτικού Θωμάς Τσιρογιάννης επεσήμανε ότι ο πελάτης του δεν αποδέχεται την ύπαρξη αυτού ή παρόμοιου συμβάντος, δεν κατανοεί τη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα