Σπάτα: Σύλληψη δραστών που αποπειράθηκαν να κάψουν μετανάστες

Σπάτα: Σύλληψη δραστών που αποπειράθηκαν να κάψουν μετανάστες

Που έγινε η επίθεση τεσσάρων νεαρών σε οικία που διέμεναν μετανάστες στα Σπάτα

Τέσσερις νεαροί Έλληνες, ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, για επίθεση σε βάρος μεταναστών, απόπειρα εμπρησμού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συλληφθέντες 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, φορώντας κουκούλες, πήγαν σε μονοκατοικία στα Σπάτα, όπου διαμένουν δύο μετανάστες υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών.

Τρεις από τους κατηγορούμενους αυτών εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας φίλου των μεταναστών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως

Οι δράστες μετά την επίθεσή επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Ύστερα από έρευνα και αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανακοίνωση ΓΑΔΑ

"Συνελήφθησαν μεσημβρινές και βραδινές ώρες σήμερα (26-11-2012), στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις συλληφθέντες την 00.30 ώρα σήμερα (Δευτέρα) μετέβησαν, φορώντας κουκούλες, σε μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών.

Τρεις εξ΄αυτών εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεσή επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Μετά από έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (27-11-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

SHARE:

24Media Network