Στα χέρια της αστυνομίας ο νεαρός άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί μπροστά στον Λευκό Πύργο

Στα χέρια της αστυνομίας ο νεαρός άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί μπροστά στον Λευκό Πύργο

Έληξε το περιστατικό με τον νεαρό άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί μπροστά στην είσοδο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη

Έληξε το περιστατικό με τον νεαρό άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί με χειροβομβίδα -όπως υποστήριζε ότι κατέχει- μπροστά στην είσοδο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε το "θρίλερ" με τον νεαρό άνδρα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο Λευκό Πύργο, στην είσοδο του οποίου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον νεαρό άνδρα και να τον ακινητοποιήσουν.

Από τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία ήταν πως ο άνδρας ήταν "καθαρός" και δεν έφερε κάτι πάνω του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 25 έως 30 ετών με βεβαρυμένο ψυχιατρικό ιστορικό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όταν ο νεαρός έκανε την εμφάνισή του στην είσοδο του Λευκού Πύργου, απειλώντας ότι θα απασφαλίσει χειροβομβίδα που ισχυριζόταν πως είχε πάνω του, στη δεξιά τσέπη του μπουφάν που φορούσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, ενώ δύο διαπραγματευτές ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να τον πείσουν να παραδοθεί. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο νεαρός φέρεται να έλεγε στους αστυνομικούς διαπραγματευτές ότι αυτό που θέλει είναι "να καθαρίσει το όνομά του", ενώ ζήτησε και τσιγάρα, αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Στο σημείο έφτασε κι ο πατέρας του νεαρού, ενώ το πλακόστρωτο μπροστά από το Λευκό Πύργο είχε αποκλειστεί, με την κυκλοφορία των οχημάτων πάντως να διεξάγεται κανονικά στην περιοχή.

Τελικά, οι αστυνομικοί, αιφνιδιάζοντας κάποια στιγμή τον νεαρό, όρμησαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν για να δώσουν τέλος στο πολύωρο θρίλερ.

O άνδρας μεταφέρθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεαρός άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί μπροστά στο Λευκό Πύργο

SHARE:

24Media Network