Στα “τυφλά” οι έρευνες για το φονικό στου Φιλοπάππου

Στα “τυφλά” οι έρευνες για το φονικό στου Φιλοπάππου
ΝΕΚΡΟΣ 25ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΑ Eurokinissi

Η κοπέλα δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τυχόν υπόπτους από φωτογραφίες σεσημασμένων-Λήψη DNA από ρούχα και από την τσάντα της 23χρονης-Δεν είχε δεχτεί χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ο 25χρονος όπως έδειξε η νεκροτομή και όλα τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα της πτώσης

Δυστυχώς στα “τυφλά” εξελίσσεται επί του παρόντος η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών δραστών που ευθύνονται για την ληστεία, η οποία κατέληξε στην ανθρωποκτονία του άτυχου 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, τη νύχτα του δεκαπενταύγουστου.

Η 23χρονη δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους προσαχθέντες υπόπτους, ούτε να αναγνωρίσει κανέναν ως δράστη από τις φωτογραφίες των σεσημασμένων που της επιδείχθηκαν ενώ και η περιγραφή των δραστών που έχει δώσει περιορίζεται λίγο έως πολύ στο ότι ήταν μελαμψοί.

Από την Ασφάλεια έχουν ληφθεί δείγματα από τα ρούχα του θύματος και της κοπέλας, όπως και από την τσάντα της μήπως μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με κάποιον ύποπτο όταν και αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή, στο σώμα του νεαρού δεν βρέθηκαν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και όλα τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα της πτώσης. Ασχέτως αν τον έσπρωξαν ή πάνω στην συμπλοκή προσπάθησε να αποφύγει χτύπημα και έπεσε στο κενό το θύμα, υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που οδήγησε στον θάνατό του και ως τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ποινικά.

Το κακό είναι ότι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης που είναι η 23χρονη φίλη του θύματος από την Πορτογαλία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες από την στιγμή της συμπλοκής του φίλου της με τους δύο δράστες, καθώς εκείνη την στιγμή και ταυτόχρονα, ο τρίτος δράστης ασχολείτο μαζί της και την απειλούσε με σπασμένο μπουκάλι.

Οι άλλοι δύο δράστες επίσης κρατούσαν κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και αμέσως μετά την πτώση του 25χρονου φοιτητή στο κενό, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο άτυχος νεαρός σπούδαζε management επιχειρήσεων στην Αγγλία και είχε γυρίσει στην Αθήνα για τις διακοπές του, όπου γνώρισε την κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Από το σημείο οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 8 ατόμων, οι οποίοι εξετάστηκαν μήπως κάποιος εξ αυτών ήταν ανάμεσα στους αδίστακτους ληστές και δολοφόνους, όμως δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους και έτσι κρατήθηκαν μόνο για αποφάσεις διοικητικής απέλασης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους.

Σημειώνεται, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν συλληφθεί και έχουν εξαρθρωθεί πολλές συμμορίες αλλοδαπών ληστών που επιτίθονταν σε νεαρά ζευγάρια και τουρίστες και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τον λόφο του Φιλοπάππου και την περιοχή της Ακρόπολης, κυρίως Πακιστανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί και Αφγανοί που λυμαίνονται το πιο τουριστικό σημείο της Πρωτεύουσας.

Ακόμη και αν κάποιοι εξ αυτών προφυλακίστηκαν υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συλληφθέντων που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις τους, ενώ γενικά το φαινόμενο στην περιοχή δεν σταματάει να υφίσταται αφού συνεχώς προκύπτουν και νέες συμμορίες με την ίδια προέλευση που στοχοποιούν αυτά τα σημεία, παρά τις αυξημένες περιπολίες και τους ελέγχους της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα