Σταδιακή αποκατάσταση στις εθνικές οδούς – Σε ύφεση η κακοκαιρία

Σταδιακή αποκατάσταση στις εθνικές οδούς – Σε ύφεση η κακοκαιρία
ΒΟΛΟΣ 12012017-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ) eurokinissi

Καλύτερη είναι σταδιακά η εικόνα το Σάββατο, καθώς έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ΠΑΘΕ και παραμένουν κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο - Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πάρνηθα

Ιδιαίτερα βελτιωμένη είναι η εικόνα το Σάββατο στο οδικό δίκτυο ανά την Επικράτεια και ειδικά στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στην Φθιώτιδα, στο ύψος του Μαρτίνου έως την Τραγάνα, όπου επί ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο χιόνι, από τις νταλίκες που δίπλωναν αλλά και από οδηγούς Ι.Χ. που ακινητοποιούνταν και μπλόκαραν την κυκλοφορία, γιατί δεν είχαν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες για το ταξίδι τους κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Πλέον αυτά τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν από την πρωινή ύφεση της κακοκαιρίας που έδωσε την ευκαιρία στις αλατιέρες και στα γκρέιντερ να ανοίξουν τους δρόμους και έτσι η κίνηση στην Εθνική Οδό γίνεται πλέον χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Εξαίρεση βεβαίως αποτελεί το ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σχεδόν όλης της χώρας.

Στην Αττική πλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης και στην Λ. Διονύσου, πλέον έγινε άρση του απαγορευτικού για τα φορτηγά στα Διόδια Αφιδνών που κινούνταν προς Λαμία και παραμένει η διακοπή στην κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το ύψος της εισόδου της και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καπανδρίτι. Στην Λ. Πάρνηθος η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ και στο ρεύμα προς το καζίνο.

Αναλυτικά οι διακοπές της κυκλοφορίας στην υπόλοιπη χώρα

Αποκλεισμένες πέντε κοινότητες στα ορεινά της Ναυπάκτου

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο.

Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα.»

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας. Η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη, καθώς πολλοί εκδρομείς προτίμησαν – σωστά – να μεταθέσουν τις διακοπές τους κατά μία ημέρα. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχει ξεκινήσει νέος αγώνας για να ανοίξει το δίκτυο και εσωτερικά, καθώς ορισμένα από αυτά ήταν απροσπέλαστα!

Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζει και το κομμάτι του Ε65 που δόθηκε από χθες στην κυκλοφορία από Ξυνιάδα για Καρδίτσα και Τρίκαλα. Οι οδηγοί απολαμβάνουν προς το παρόν χωρίς διόδια τα 78,6 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου.

Αυξημένη η κίνηση στην Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στο ύψος της Θήβας, όπου ωστόσο τα οχήματα κινούνται κανονικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα