Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό την Παρασκευή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου G4PHOTOS

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Χειρόφρενο απ' τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής τραβούν και οι συρμοί του Ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ συμμετέχουν με στάση εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων φέρνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την προκήρυξη απεργιών.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, οπότε και θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί όλη την ημέρα.

ADVERTISING

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ:

«Με την είσοδο της νέας χρονιάς ξεκίνησε μια καινούργια, σαρωτική επίθεση εναντίον των εργαζόμενων και με στόχο τη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Αποκαλυπτική στόχευσης αυτής της αντεργατικής ρύθμισης είναι η… πλειοδοσία των μνημονιακών δυνάμεων για  την μη πραγματοποίηση απεργίας!

Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται στο νέο «Υπερταμείο» και τίθεται, πλέον, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών ο ΟΑΣΑ, με τις «θυγατρικές» ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ.

Έτσι, από τη Δευτέρα το βράδυ οι αστικές συγκοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με σκοπό το κέρδος και όχι την ασφάλεια των συγκοινωνιών, τη διατήρηση προσιτού εισιτήριου και την παροχή κοινωνικού έργου.

Παράλληλα ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των εν ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Εταιριών που ανήκουν στους φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως η ΣΤΑΣΥ.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια  μπροστά στη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και τελικά τον εργασιακό τους θάνατο.

Γι’ αυτό, το 2018 θα είναι χρονιά πολύπλευρων, δυναμικών αγώνων:

Πραγματοποιούμε τη Παρασκευή 12/1 στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και τη Δευτέρα 15/1 24ωρη απεργία.

Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ την Παρασκευή

Χωρίς μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή

SHARE:

24Media Network