Στη Δικαιοσύνη ο 75χρονος για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα

Στη Δικαιοσύνη ο 75χρονος για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα
Το σπίτι της 64χρονης που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς Eurokinissi

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητείτο η αγωγή διαζυγίου. Η θέση του 75χρονου για τις καταγγελίες περί ενδοοικογενειακής βίας.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί το Σάββατο (5/6) ο 75χρονος που φέρεται να σκότωσε την 64χρονη σύζυγό του στην Αγία Βαρβάρα. Ο άνδρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος θα κρίνει την ποινική του μεταχείριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 75χρονος έχει ήδη ομολογήσει τη διάπραξη του εγκλήματος όταν παραδόθηκε, πράγμα που φέρνει όλο και πιο βέβαιο το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του. «Ο 75χρονος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς πιστόλι με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πράγματι, ο 75χρονος εμφανίστηκε στις αστυνομικές αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ τους, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καθώς τη Δευτέρα 7 Ιουνίου είχε προσδιοριστεί για να συζητηθεί η αγωγή διαζυγίου τους. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως στην προανακριτική του κατάθεση ο 75χρονος, αν και ομολόγησε το έγκλημα, αρνήθηκε ότι υπήρξε ζήτημα ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν βίαιος ούτε και χτυπούσε την 64χρονη.

Τέλος, εμφανίζεται να δήλωσε ότι το ζευγάρι έμενα στο ίδιο κτίριο και αναγκαστικά βλέπονταν συχνά. Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον 75χρονο, λογομάχησαν για περιουσιακά ζητήματα με αποτέλεσμα εκείνος να βγει «εκτός εαυτό», όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. 

Τα επόμενα βήματα

Κατά την ποινική δικονομία, αμέσως μετά η δικογραφία θα χρεωθεί σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα μεταφερθεί ο κατηγορούμενος. Πάντως, σε τόσο σοβαρά αδικήματα που επιφέρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, συνηθίζεται -ακόμα και αν η πράξη έχει ομολογηθεί- η υπεράσπιση να ζητά και να λαμβάνει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή.

Μεταξύ των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές, είναι οι δικαστικές διενέξεις που είχε το ζευγάρι, το οποίο βρισκόταν σε διάσταση, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες πως ο κατηγορούμενος είχε κακοποιητική συμπεριφορά, πράγμα που ο ίδιος φαίνεται να αρνείται. Παράλληλα, δεν έχει προκύψει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος να είδε ακριβώς τί μεσολάβησε μέχρι τη στιγμή που η 64χρονη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Η γυναίκα βρέθηκε βαριά τραυματισμένη από διερχόμενους πολίτες, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, στην Αγία Βαρβάρα, όπου και διέμενε. Δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και στον ώμο, ενώ πέθανε λίγη ώρα αφού είχε διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα