Στη Βουλγαρία για αποτέφρωση η σορός του Γιάννη Βόγλη

Στη Βουλγαρία για αποτέφρωση η σορός του Γιάννη Βόγλη

Η τελευταία επιθυμία του μεγάλου ηθοποιού ήταν να μεταφερθεί η σορός του στη Βουλγαρία για αποτέφρωση

Σε στενό οικογενειακό κύκλο αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον μεγάλο ηθοποιό που πέθανε το πρωί της Τετάρτης.

Ο διακεκριμένος ηθοποιός πέθανε στα 79 του χρόνια μετά από νοσηλεία αρκετών εβδομάδων. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη έχοντας υποβληθεί σε διάστημα 2,5 μηνών σε 3 χειρουργεία για ειλεό.

Η κηδεία του Γιάννη Βόγλη έγινε σε στενό κύκλο, σε εκκλησία του Παγκρατίου ενώ στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία και θα αποτεφρωθεί, μιας και αυτή ήταν η επιθυμία του ιδίου και της οικογένειάς του.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Έγινε γνωστός από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" το 1968 και έμεινε στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου με τη φράση "Στάσου μύγδαλα", ενώ σημαντική ήταν και η ερμηνεία του στην ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη.

Ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο και συνεργάστηκε και με άλλους αξιόλογους  ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ.

Υπήρξε μέλος του θιάσου "Ανατολή" κατά τη δεκαετία του '80. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία.

Μερικές από τις πιο σημαντικές παραγωγές του ήταν οι ταινίες "Καπετάν Μιχάλης", "Αλέξης Ζορμπάς", "Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ", "Αγαπημένε μου Παππού", ο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον Καναδά.

Το 2000 - 2005 βρέθηκε στην Κύπρο όπου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στους Οργανισμούς Ε.Θ.Α.Λ της Λεμεσού και του Θεάτρου "Σκάλα" της Λάρνακας. Σκηνοθέτησε παραγωγές όπως: "Βασίλης Τσιτσάνης", "Φονιάς", "Αδελφοί Καραμαζόφ" κ.α.

Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

SHARE:

24Media Network