Στη Βουλή δικογραφία για το Μάριο Σαλμά για παράτυπες συνταγογραφήσεις

Στη Βουλή δικογραφία για το Μάριο Σαλμά για παράτυπες συνταγογραφήσεις
Ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς Eurokinissi

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση με υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις.

Στο πρόσωπο υπουργού και συγκεκριμένα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, «σκόνταψε» η Δικαιοσύνη, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης για υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στη Βουλή.

Μέσω του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, η έρευνα αφορά στα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Κατά πληροφορίες, ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν από δύο διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Όπως προέκυψε, τα 543 φέρονται να συνταγογραφήθηκαν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, ενώ σε αυτά προέκυψαν και παρατυπίες. Συνολικά το διάστημα 15/6/15 – 31/8/16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ, ενώ -κατά τις αρχές- τα περισσότερα παραστατικά δεν ήταν νομότυπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα