Στην Εισαγγελία η αναφορά για τις κλίνες ΜΕΘ

Η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ,στο κτήριο ΑΧΕΠΑ,Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ,στο κτήριο ΑΧΕΠΑ,Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνα είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για ανεκμετάλλευτες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που - παρά τις ανάγκες-  παραμένουν κλειστές.

Ο ΙΣΑ κατέθεσε την αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για συνολικά 200 κλίνες οι οποίες μένουν ανεκμετάλλευτες. Η αναφορά στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που θα αποφανθεί αν θα παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ ανάμεσα σε άλλα ζητά από την Δικαιοσύνη "να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών". Παράλληλα, γινεται λογος για  «εγκληματική ολιγωρία» καθώς δεν στελεχώνονται οι 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, ενώ αναφέρεται ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Σύμφωνα με την αναφορά, οι ευθύνες της Πολιτείας  είναι υπαρκτές καθώς «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης".

SHARE:

24Media Network