Στην 'φάκα' της ΕΛ.ΑΣ. πραγματογνώμονας που έκλεβε το δημόσιο

Στην 'φάκα' της ΕΛ.ΑΣ. πραγματογνώμονας που έκλεβε το δημόσιο

Δεν κατάφερε να ξεγελάσει την Ασφάλεια Ν/Α Αττικής γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, που όρισε το Παρακαταθηκών και Δανείων ως πραγματογνώμονα για κλοπιμαία και εκείνος τα υπεξαίρεσε και τα αντικατέστησε με αντίγραφα

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος ενός γνωστού κοσμηματοπώλη, συντηρητή και εκτιμητή του Κολωνακίου που έπεσε στην «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ., πιστεύοντας ότι είχε κάνει «μεγάλο κόλπο».

Τον συγκεκριμένο κοσμηματοπωλή-εκτιμητή είχε συστήσει ως πραγματογνώμονα το Παρακαταθηκών και Δανείων στην ΕΛ.ΑΣ. για να προβεί σε εκτίμηση κοσμημάτων και χρυσαφικών που προέρχονταν από κλοπιμαία της σπείρα των Ρομά διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ορισμένα κομμάτια που δεν αναγνωρίστηκαν και άρα δεν επιδόθηκαν πίσω στους κατόχους τους και θα κατέληγαν υπέρ του Δημοσίου, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα τα αξιολογούσε ο συγκεκριμένος κοσμηματοπώλης, ο οποίος τα υπεξαίρεσε και τα αντικατέστησε με αντίγραφα ευτελούς αξίας που έφτιαξε ο ίδιος.

Η διαφορά έγινε άμεσα αντιληπτή από τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με βαριές κατηγορίες, μεταξύ άλλων της υπεξαίρεσης, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας, γλιτώνοντας έτσι το Δημόσιο και από άλλες τυχόν περιπτώσεις που ίσως ο συγκεκριμένος δράστης θα φρόντιζε να εκμεταλλευτεί.

SHARE:

24Media Network