Στην Ιθάκη Στυλιανίδης και Τριαντόπουλος για αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Στην Ιθάκη Στυλιανίδης και Τριαντόπουλος για αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στην Κρήτη. Eurokinissi

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που υποχωρεί. Το βράδυ, περιοχές του Αγρινίου, του Αστακού και του Μεσολογγίου είχαν έντονες πλημμύρες και χρειάστηκε να στηθούν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων από πλημμυρισμένα σπίτια

Στην Ιθάκη μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου για να πραγματοποιήσουν αυτοψία τις πληγείσες περιοχές του νησιού.

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που υποχωρεί.

Το βράδυ, περιοχές του Αγρινίου, του Αστακού και του Μεσολογγίου είχαν έντονες πλημμύρες και η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ χρειάστηκε να προχωρήσει και σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμών κατοίκων μέσα από τα πλημμυρισμένα τους σπίτια.

Συγκεκριμένα, απεγκλωβίστηκε μία 5μελής οικογένεια από το Καινούργιο Αγρινίου, δύο ηλικιωμένοι από το χωριό Κάτω Τραγάνα και το Μεσολόγγι και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από τον Αστακό.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία που παραμένουν σε διάφορες περιοχές της χώρας που επλήγησαν

Θεσσαλονίκη:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της ΕΠ.Ο Λαγκαδικίων-Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χλμ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου συνέπεια έντονης βροχόπτωσης. Στο σημείο τοποθετήθηκε σήμανση, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως Δήμου Καλαμαριάς, από το ύψος της συμβολής της με τον κόμβο Κ13 Περιφερειακής οδού έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου, λόγω καθίζησης οδοστρώματος συνέπεια έντονης βροχόπτωσης.

Επί της οδού Αεροπορίας στη Θέρμη, συνεπεία έντονης βροχόπτωσης. Στο σημείο τοποθετήθηκε σήμανση, επί της 8ης οδού Ταγαράδων δήμου Θέρμης, συνεπεία έντονης βροχόπτωσης, επί ανώνυμης οδού στο φράγμα Θέρμης δήμου Θέρμης, συνεπεία έντονης βροχόπτωσης, επί ανώνυμης οδού, ύψος Ανθεμούντα στα Βασιλικά δήμου Θέρμης, στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (έξω από ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ), λόγω κατολίσθησης βράχου. Στο σημείο ενεργείται εκτροπή και η κυκλοφορία διεξάγεται από το ρεύμα προς Καβάλα.

Στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην κοινότητα Ευαγγελισμού.

Δράμα:

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω υπερχείλισης παρακείμενων χειμάρρων στην Επ. Ο. Πανοράματος-Καλλιφύτου, σε Ανώνυμη οδός από Πανόραμα προς Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας, στο 1ο χλμ Επ. Ο. Αδριανής- Αγοράς Κύργιων και στην Περιφερειακή Οδό Αρκαδικού-Δράμας. Διακοπή κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης βράχων, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (Ξάνθης-Παρανεστίου) στο 40ο χλμ. της Ε.Ο. Δράμας-Ξάνθης.

Ροδόπη:

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις Άγιας Μαρίνας Ιμερου, Αετοκορυφης, Διώνης, Λοφαριου, Ιασίου, Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Βοζβόζη.

Ημαθία:

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ανεμώνης (στο ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Ανθέων).

Κιλκίς:

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην Επ.οδό Λειψυδρίου-Φαναρίου (στο ύψος Δ.Δ. Λειψυδρίου), στην Επ.οδό ΚιλκίςΚαρτερών (στο ύψος Δ..Δ. Κάτω Ποταμιάς), στην Επ.οδό Κιλκίς-Σεβαστού (στο ύψος Δ..Δ. Σεβαστού) και στην Επ.οδό Κιλκίς-Ποντοκερασιάς (Δ/ση Επταλόφου).

Πιερία:

Διακοπή της κυκλοφορίας στο 12ο χλμ Ε.Ο. Κονταριώτισσας-Αγ.Σπυρίδωνα (Ξηρολάκι)

Χαλκιδική:

Διακοπή κυκλοφορίας από έντονη βροχόπτωση-υπερχείλιση ρεμάτων σε ανώνυμη δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) Ολυμπιάδα, στο 1ο χλμ. Ανώνυμης Οδού που συνδέει το 7,5ο χλμ Επ. Ο. Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας με το Δ.Δ. Ολύνθου, στο 1ο χλμ. Δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων.

Δυσχέρεια κυκλοφορίας στο 1ο χλμ παραλιακής Οδού Καλυβών-Γερακινής από ώρα 08:45 λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Καστοριά:

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην οχημάτων έκτακτης ανάγκης), από το 16ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 25ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων επί της γέφυρας που βρίσκεται επί της Επ. Ο. στην Τ.Κ. Πλατανιά έως διασταύρωση Βογαστικού Καστοριάς.

Φλώρινα:

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην οχημάτων έκτακτης ανάγκης), στο 16ο έως 28ο χλμ. Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Κέρκυρα:

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Αγίας Ελεούσης Ποταμού, στο ύψος της γέφυρας και στον παράπλευρο δρόμο του ποταμιού Μεσογγής.

Κεφαλλονιά:

Εντός οικισμού Πόρου Δήμου Αργοστολίου Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού συνολικού μήκους περίπου 50 μέτρων έχει κλείσει. Εντός οικισμού Μαρκοπούλου, Δήμου Αργοστολίου έχει κλείσει τμήμα της Ε.Ο. Αργοστολίου – Πόρου με κατεύθυνση προς Πόρο λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στο 3 χλμ της Ε.Ο Πόρου – Σκάλας στη θέση «ΛΙΜΕΝΙΑ», Δήμου Αργοστολίου Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εύβοια:

Περιοχή Κοτσικιάς – Αγ.Άννας – Αχλαδίου – Βασιλικών & Ψαροπούλι Βορείου Ευβοίας.

Διακοπή κυκλοφορίας στο Επαρχιακό δίκτυο Κοτσικιάς προς παραλία Κοτσικιάς λόγω φερτών υλικών και καθίζησης οδοστρώματος, δυσχέρεια κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αγ.Άννας-Αχλαδίου-Κοτσικιάς και δυσχέρεια κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Βασιλικών-Ψαροπούλι.

Στα Μεσσοχώρια Καρύστου Ευβοίας προκλήθηκε καθίζηση οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Μεσσοχωρίων Καρύστου προς παραλία Λιμνιώνα Μεσσοχωρίων με αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας.

Κορινθία:

Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στο Λουτράκι Κορινθίας και ειδικότερα επί της Επαρχιακής οδού Σχοίνου-Αλεποχωρίου, για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με εντολή της Περιφέρειας και μέχρι εξάλειψης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα