Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Παράδοση από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη στην κυκλοφορία του αυτοτελούς τμήματος Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) - Πέρδικα (μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα) του αυτοκινητόδρομου Ιόνια οδός, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
Παράδοση από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη στην κυκλοφορία του αυτοτελούς τμήματος Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) - Πέρδικα (μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα) του αυτοκινητόδρομου Ιόνια οδός, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Το νέο οδικό δίκτυο αφορά από την Αμφιλοχία έως την παράκαμψη της Άρτας η διάρκεια της οποίας μειώνεται σχεδόν στο μισό

Του Δημήτρη Μπαλή

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, παραδίδεται στην κυκλοφορία  από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.

Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, διότι παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού  δικτύου δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιόνιας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Τι απομένει προς παράδοση

Στις 2 ή στις 3 Αυγούστου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας, μήκους 14 χλμ.

Με την χρήση και αυτού του τμήματος, θα έχουμε 196 χλμ. συνεχούς αυτοκινητοδρόμου του άξονα της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, με παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας, 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Η διάρκεια του ταξιδιού, με την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου, θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

Τα εγκαίνια όλου του αυτοκινητοδρόμου θα γίνουν τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

SHARE:

24Media Network