Στην Υπηρεσία Ασύλου ο τούρκος αξιωματικός

Στην Υπηρεσία Ασύλου ο τούρκος αξιωματικός

Ο αιτών άσυλο συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Λ. Παπαγιαννάκη, καθώς και τους συγγραφείς Π. Τατσόπουλο και Απ. Δοξιάδη

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης

Στην Υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε πριν από λίγο ένας από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς την απόφαση για την χορήγηση ασύλου στον οποίο, αναίρεσε σήμερα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ο τούρκος αξιωματικός βρέθηκε στην Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να παραλάβει το δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο χορηγείται σε όλους τους αιτούντες άσυλο, μέχρι την οριστική έκδοση της απόφασης.

 

Στο πλευρό του αξιωματικού βρέθηκαν εκτός από τους δικηγόρους του, ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο επίσης συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Οι τρεις άνδρες ήταν μεταξύ των 66 ατόμων που συνέλεξαν υπογραφές για να στηρίξουν την απόφαση της χορήγησης ασύλου.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την στήριξή του στον τούρκο αξιωματικό, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης και έκανε λόγο για ερωτήματα που τίθενται με βάση τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Από τη μεριά του, ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή ενέργεια αναφερόμενος στην αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου, αναφέροντας ότι αποτελεί “εθνική ντροπή” για την Ελλάδα.

Ο Απόστολος Δοξιάδης μίλησε για “συντηρητική απόφαση” του Διοικητικού Εφετείου που ελήφθη μέσα σε κλίμα “πίεσης και τρομοκρατίας” από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα