Στις φλόγες για τρίτη ημέρα η Μαλεσίνα - Στις 46 οι φωτιές σε όλη τη χώρα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στην περιοχή της Φθιώτιδας επιχειρούν 25 οχήματα με 58 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 53 ατόμων, ενώ σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Εκκενώνονται σπίτια, πάνω από 2.000 στρέμματα έγιναν στάχτη. Φωτιά και στην Κάρυστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Στην περιοχή επιχειρούν 25 οχήματα με 58 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 53 ατόμων, ενώ σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον LamiaFm1-96,2 ανεπίσημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης καθώς και δυο -τρία μικρά οικήματα, πιθανόν αγροτικές αποθήκες.

Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχε καεί και το 1983, τότε ήταν διαπιστωμένος εμπρησμός, αλλά αναδασώθηκε ένα μέρος του

Μάλιστα, σε Μάζι και Μαλεσίνα χτύπησαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 46 φωτιές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο είναι πολύ υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, τμήμα της Εύβοιας, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Λέσβο και τη Χίο.

Φωτιά και στην Κάρυστο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση με πουρνάρια ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάρυστο, στην περιοχή Πάνω Κάμπος.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάχη με τις φλόγες στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στη Μαλεσίνα

SHARE:

24Media Network