Ο Αρείος Πάγος εξετάζει τον “σύννομο βίο” που οδήγησε εκτός φυλακής τον Κορκονέα

Ο Αρείος Πάγος εξετάζει τον “σύννομο βίο” που οδήγησε εκτός φυλακής τον Κορκονέα
Λαμία: Ο Κορκονέας έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Eurokinissi

Το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητήσει το κατά πόσο έπρεπε να αναγνωριστεί ή όχι το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επ. Κορκονέα. Ο ειδικός φρουρός δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου μπαίνει η απόφαση του Εφετείου Λαμίας να «σπάσει» τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό, Επ. Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο χορήγησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επ. Κορκονέα.

Η αναγνώριση του επίμαχου ελαφρυντικού είχε σαν αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, το οποίο θεσπίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα με αποτέλεσμα ακόμη να μην υπάρχει σχετική νομολογία.

Πλέον η υπόθεση ως προς το ελαφρυντικό θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο είτε θα απορρίψει την αίτηση για άσκηση αναίρεσης του Β. Πλιώτα αποδεχόμενο την κρίση του Εφετείου, είτε θα την αποδεχτεί.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα επιστρέψει τη δικογραφία στη Λαμία για να εκδικαστεί εκ νέου μόνο για το σκέλος που αφορά στη χορήγηση ελαφρυντικού. Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο Λαμίας είχε κηρύξει ένοχο τον Επ. Κορκονέα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Αθώος κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επ. Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδη μεταχείριση» είχε μιλήσει μετά την εκφώνηση της δικαστικής απόφασης η πολιτική αγωγή.

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει στο δικαστήριο: «Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα