Στο αυτόφωρο κατέληξαν 10 οδηγοί της 'Uber'

Στο αυτόφωρο κατέληξαν 10 οδηγοί της 'Uber'

Δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για μη τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών - υποκλοπή μεταφορικού έργου σε βάρος οδηγών της Uber

Συνελήφθηκαν χθες από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δέκα οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων, για μη τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Οι συλληφθέντες οδηγοί εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν επιβάτες, έναντι χρηματικού αντιτίμου, με προκρατήσεις μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Uber, χωρίς όμως να προκύπτουν οι αντίστοιχες συμβάσεις που η επιχείρηση συνάπτει με το μισθωτή, εν ολίγοις έκλειναν την «κούρσα» με «μαύρα» και κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων οδηγών και των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των οχημάτων, για παράβαση των διατάξεων περί εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. με οδηγό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί υποκλοπής μεταφορικού έργου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.

Επιπλέον, σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των Ι.Χ.Ε. οχημάτων επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ αφαιρέθηκαν και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Ακόμη, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των οδηγών. Τέλος, ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ο Ε.Ο.Τ., η Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών του ΥΠ.ΥΠΟ.ΜΕ., και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Uber: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αλλάζει τη δραστηριότητά μας στην ΕΕ

Εταιρεία μεταφορών η Uber σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Τα μαύρα ταξί 'φράκαραν' τη γέφυρα του Λονδίνου - Διαμαρτύρονται για την UBER

SHARE:

24Media Network