Στο εδώλιο ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς

Στο εδώλιο ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Στην παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις περίπτωσεις βιασμού κατέληξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Καταπέλτης το βούλευμα.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που μέχρι σήμερα κάνει λόγο για “αναξιόπιστες πηγές” και “κατασκευασμένες μηνύσεις” σε βάρος του.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη “άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα” και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως “σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται”.

“Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι άγαμος. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος, με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές, ακόμα και επ’ αμοιβή. Κατηγορηματικά ωστόσο, δηλώνει πως δεν είχε ποτέ σχέση ή επαφή με ανήλικους. Η δήλωσή του αυτή ωστόσο, ανατρέπεται από τα στοιχεία της δικογραφίας”, είχε αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας Συμέλα Σαπίδου, η οποία μάλιστα ζήτησε την παραμονή του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Μεταξύ άλλων, έκρινε ότι “σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα