Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα εκρηκτικά του Ανδρομέδα

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα εκρηκτικά του Ανδρομέδα
Επιχείρηση για την απομάκρυνση, από το λιμάνι του Ηρακλείου, των 410 τόνων εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν στο πλοίο "Andromeda" στα ανοιχτά της Κρήτης, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρουσία πυροτεχνουργών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και υπό τον συντονισμό των λιμενικών αρχών του Ηρακλείου ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης των 29 κοντέινερ, το φορτίο των 410 τόνων εκρηκτικών αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) eurokinissi

Από εκεί τα 29 κιβώτια αναμένεται να μεταφερθούν σε αποθήκη του στρατού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει, αύριο, τις πρωινές ώρες, το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια σε κάποια αποθήκη του στρατού.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το «ANDROMEDA» που έχει κατασχεθεί θα μετέφερε τα εκρηκτικά στη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Οι οκτώ ναυτικοί του πλοίου έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «ANDROMEDA», προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

Το πλοίο που έχει κατασχεθεί, διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα