'Στο σκαμνί' ξανά η γυναίκα που έβαλε φωτιά στο σπίτι αντιδημάρχου λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η 51χρονη προσπάθησε να κάψει δύο φορές το σπίτι του πρώην αντιδημάρχου Χάλκης το 2007

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει στις 8 Ιανουαρίου 2018, η υπόθεση με κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση στην οικία του πρώην αντιδημάρχου Χάλκης, επικεφαλής τότε της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, μια 51χρονη κάτοικο Aφάντου Pόδου, λόγω… ερωτικής απογοήτευσης.

Η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Το πρωτόδικο δικαστήριο την έκρινε ένοχη με ελαφρυντικά για έναν από τους δύο εμπρησμούς που κατηγορήθηκε, ενώ παραγράφηκε η δίωξη σε βάρος της για απειλή.

Η 51χρονη φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά στην οικία του κ. Κιτράκη Χρυσοβέργη, στις 12 Φεβρουαρίου 2007 και στις 16 Ιουνίου 2007. Την τελευταία φορά στο σπίτι βρίσκονταν οι δύο αδελφές του, ηλικίας 46 και 43 ετών και το ανιψάκι του, ενώ μετά την σύλληψή της υποστήριξε ότι προέβη στην πράξη αυτή λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τελούσε σε σύγχυση διότι έκανε χρήση ισχυρού αγχολυτικού χαπιού, το οποίο λαμβάνει στο πλαίσιο θεραπείας της, μαζί με αλκοόλ και συγκεκριμένα με ουίσκι. O κ. Χρυσοβέργης διέψευσε ότι η αιτία για την επίθεση που δέχτηκε ήταν η ερωτική αντιζηλία της 51χρονης με την οποία είχε μια «περιπέτεια» προ 3ετίας από το συμβάν και αποδίδει την επίθεση σ’ άλλα αίτια, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι πίσω από την επίθεση που δέχτηκε κρύβονται πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο μηνυτής διατηρούσε κατά το παρελθόν συναισθηματικό δεσμό με την κατηγορούμενη, ο οποίος διακόπηκε στις αρχές του έτους 2007, προκαλώντας την έκρηξη της τελευταίας, η οποία σημειωτέον, είναι άτομο με ψυχική πάθηση (αγχώδης αντιδραστική μελαγχολία). Εκείνη, μη μπορώντας να συγχωρήσει στον μηνυτή την εξέλιξη αυτή, άρχισε να στέλνει μέσω του κινητού της τηλεφώνου απειλητικά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του, με σκοπό να του προκαλέσει τρόμο και ανησυχία.

Στις αρχές του μηνός Ιουνίου 2007 στη Χάλκη, όπου ο μηνυτής διέμενε σε μισθωμένη κατοικία και επωφελούμενη της απουσίας του από το πρωί της ίδιας ημέρας στη Ρόδο για προσωπικές του υποθέσεις, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της για να βλάψει εκείνον και τα μέλη της οικογένειάς του.

Συγκεκριμένα, τα μεσάνυκτα (ώρα 00:10) της 16ης προς την 17η Ιουνίου 2007 μετέβη στην παραπάνω κατοικία, στο ισόγειο της οποίας εκείνη την ώρα κοιμόταν η αδελφή του μηνυτή και σε δωμάτιο του επάνω ορόφου η άλλη αδελφή του με την ανήλικη κόρη της πρώτης, ηλικίας τεσσάρων ετών.

Άγνωστο με ποιο τρόπο, η κατηγορουμένη προσέγγισε το παράθυρο του δωματίου προς την πλευρά του παρακείμενου δρόμου και τοποθέτησε μέσα από τις περσίδες του εξωτερικού ξύλινου κουφώματος, στο διάκενο που σχηματιζόταν μεταξύ αυτού και του εσωτερικού γυάλινου παραθύρου, ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανώς βενζίνη ή οινόπνευμα και έθεσε σ’αυτό φωτιά με γυμνή φλόγα (αναπτήρα). Η φωτιά αυτή έλαβε αμέσως έκταση, η οποία μεταδόθηκε ταχύτατα σε ολόκληρη την επιφάνεια του ξύλινου παραθύρου και εισχώρησε στην εσωτερική πλευρά του, καίοντας τις κουρτίνες του δωματίου, όπου εκείνη τη στιγμή κοιμόταν η αδελφή του μηνυτή με την ανιψιά του, οι οποίες ξύπνησαν έντρομες, καλώντας σε βοήθεια την ευρισκόμενη στο ισόγειο αδελφή της. Η τελευταία, αμέσως προσπάθησε με νερό να κατασβέσει την πυρκαγιά́, πράγμα που πέτυχε με δυσκολία, καθόσον η φωτιά είχε ήδη τάση αυτοδύναμης εξαπλώσεως και δεν μπορούσε να σβήσει εύκολα. Ταυτόχρονα, η πρώτη κρατώντας την ανήλικη, έσπευσε προς την είσοδο του σπιτιού και ανοίγοντας την εξώπορτα είδε και αναγνώρισε την κατηγορουμένη να απομακρύνεται εσπευσμένα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το ξύλινο παράθυρο με το κούφωμά του και οι κουρτίνες του δωματίου, οι τοίχοι του οποίου αλλοιώθηκαν καθώς καλύφθηκαν από μαύρο καπνό.

Είχε κατηγορηθεί εξάλλου για το ό,τι την 12-2-2007, αφού η μεταξύ τους συναισθηματική σχέση είχε τελειώσει με πρωτοβουλία του μηνυτή, ενεργώντας κατά παρόμοιο τρόπο, δηλαδή εξακριβώνοντας ότι ο ως άνω απουσίαζε από τη Χάλκη, μετέβη στην κατοικία ιδιοκτησίας της Σταματίας Βασιλογιώργη στην οποία τότε διέμενε, μπήκε στο εσωτερικό της, χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που ο ίδιος της είχε δώσει για να καθαρίζει το σπίτι κατά το χρόνο που θα απουσίαζε στη Ρόδο και έθεσε φωτιά με γυμνή φλόγα στο εσωτερικό της με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον επάνω όροφο και να προκύψει κίνδυνος αποτέφρωσης της οικίας.

Πηγή :www.dimokratiki.gr

SHARE:

24Media Network