Υπόθεση C4I: Στον Άρειο Πάγο η αντιπροσωπεία της ΔΗΣΥ

Υπόθεση C4I: Στον Άρειο Πάγο η αντιπροσωπεία της ΔΗΣΥ
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Κατέθεσαν αναφορά για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση C4I. Στοιχεία από τη Βουλή ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αναφορά με θέμα τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε συνάντηση που είχαν με την ανώτατη εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις για την πορεία της έρευνας. Η κίνηση αυτή είχε σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει άμεσα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και άλλα στοιχεία για να φανεί αν το Κοινοβούλιο είχε λάβει πλήρη γνώση.

 Στην αναφορά που υπέβαλαν με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο», γίνεται λόγος στο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

 Παράλληλα, στο έγγραφο που υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος, επισημαίνεται πως με τον τρόπο αυτό “θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε: «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα