Στον Άρειο Πάγο για το δίκιο της η Κούνεβα

Στον Άρειο Πάγο για το δίκιο της η Κούνεβα

Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης που απαλλάσσει την εταιρεία. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώπιον του Αρείου Πάγου θα βρεθεί σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εννιά χρόνια μετά την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος της, για την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Εφετείου.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο τραυματισμός της ευρωβουλευτού χαρακτηριζόταν ως "εργατικό ατύχημα"  και καταλόγιζε ευθύνη στην εργοδότρια εταιρεία, καταδικάζοντάς την σε αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Τρία χρόνια μετά, το 2016, με απόφαση του Εφετείου, η πρωτόδικη απόφαση ανετράπη στο σύνολό της και η εργολαβική εταιρεία απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη και  ανατράπηκε και απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την δολοφονική επίθεση.

Στην 95 σελίδων αίτηση αναίρεσης, οι νομικοί παραστάτες της Κωνσταντίνα Κούνεβα εκθέτουν τη νομική επιχειρηματολογία και τους λόγους για τους οποίους έσφαλε η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση που την δικαίωνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική έρευνα που αφορούσε στην υπόθεση έχει μπει στο αρχείο χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι δράστες της αποτρόπαιας επίθεσης.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν  υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία, χωρίς ενόχους και αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Η  δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον Δεκέμβρη του 2008, παραμένει έγκλημα χωρίς ενόχους, χωρίς τιμωρία. Η αιτία του, όμως, είναι γνωστή σε όλους. Είναι η συνδικαλιστική δράση της Κ. Κούνεβα για την αποκάλυψη των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στα εργολαβικά συνεργεία  καθαριότητας.

Η πρωτόδικη  απόφαση αναγνώρισε  την πραγματική αιτία της επίθεσης. Τη χαρακτήρισε εργατικό ατύχημα, καταλόγισε ευθύνη στην εργολαβική εταιρεία και της επέβαλε αποζημίωση. Το Εφετείο, όμως, προσκρούοντας στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ανέτρεψε πλήρως αυτή τη σημαντική  απόφαση.

Προσβλέπουμε στη δίκαιη κρίση του Αρείου  Πάγου, όπου αύριο (10/10) εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Κ. Κούνεβα  κατά της απόφασης του Εφετείου. Στεκόμαστε ολόθερμα στο πλευρό της. Και για την ίδια, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που εναποθέτουν στη Δικαιοσύνη τις ελπίδες τους για την προστασία από την αυθαιρεσία, την αδικία, τον  διωγμό.

Ελπίζουμε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εκπέμψει καθαρά μηνύματα προς κάθε πλευρά: προς τους εργοδότες, ότι δεν μπορούν να είναι ασύδοτοι, αλλά και τους εργαζόμενους ότι δεν είναι απροστάτευτοι».

SHARE:

24Media Network