Στον Άρειο Πάγο η Κωνσταντίνα Κούνεβα

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου EUROKINISSI

Συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της συνδικαλίστριας και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία είχε κριθεί πως η εργοδότρια εταιρία δεν έφερε ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με το βιτριόλι

"Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοιχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες".

Με αυτά τα λόγια η Κωνσταντίνα Κούνεβα μίλησε έξω από τον Άρειο Πάγο για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί το 2008. Σήμερα, ενώπιον του εργατικού τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεση της συνδικαλίστριας και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία ειχε κριθεί πως η εργοδότρια εταιρία δεν έφερε καμία ευθύνη ούτε γνώση του κινδύνου που διέτρεχε η εργαζόμενή της. Πρόσθετη παρέμβαση έκανε η ΓΣΕΕ.

Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Αντώνης Ρουπακιώτης και Άρης Καζάκος, στήριξαν τη θέση της συνδικαλίστριας, κάνοντας λόγο για "μαφιόζικη επίθεση, εντελώς ασυνήθιστη, η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί αν εκείνη εργαζόταν κοντά στο σπίτι της και κατά τη διάρκεια της ημέρας".

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, στην αγόρευσή του υποστήριξε πως "η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, αλλά αντίθετα με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση". Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σκληρές συνθήκες εργασίας, στις συνεχείς παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας από τον εργοδότη, αλλά και στο γεγονός πως "το πυρακτωμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιον να προβεί στο αρνητικό αυτό περιστατικό". Κατέληξε δε πως η επιχείρηση δεν έλαβε κανενα μέτρο όπως όφειλε για την προστασία της Κων. Κούνεβα.

Αντίστοιχα, ο Άρης Καζάκος υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της δράση και μίλησε για "τακτική πολέμου" προκειμένου να την οδηγήσει σε παραίτηση.

"Η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η Κούνεβα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τις είχε δημοσιοποιήσει με συνέντευξη της στην Ελευθεροτυπία. Είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση σε βάρος της" επεσήμανε και συνέχισε: "αν εργαζοταν ημέρα και κοντά στο σπίτι της, όπως είχε κατ' επανάληψη ζητήσει το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 2008 δε θα δεχόταν μοιραία επιθεση. Η εταιρία δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των κινδύνων και των απειλών που δεχόταν αντίθετα ήθελε να την εκφοβίσει και να την οδηγήσει σε παραίτηση".

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον Άρειο Πάγο η Κούνεβα

Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής πήγε Ευρωκοινοβούλιο

SHARE:

24Media Network