Στον Ιερώνυμο ο Αβραμόπουλος

Στον Ιερώνυμο ο Αβραμόπουλος

Για ευχές στον Αρχιεπίσκοπο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, που εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εξήρε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για να του ευχηθεί για τη νέα χρονιά, αλλά και να ενημερωθεί για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ Αβραμόπουλο και ανταλλάξαμε ευχές λόγω των ημερών», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας πως «μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία συζήτηση, να γίνει μία ενημέρωση γύρω από το θέμα της αγάπης, της διακονίας, του καθήκοντος της Εκκλησίας προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση σήμερα. Πρώτα από όλα για αυτούς που αντιμετωπίζουν την κρίση εσωτερικά, τους 'Έλληνες, αλλά και για τους πρόσφυγες. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και παρακάλεσα τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο και περισσότερο».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για να του ευχηθεί καλή χρονιά και «για τα δύσκολα που έρχονται», ενώ προσέθεσε πως ήθελε, και εκ μέρους της επιτροπής, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, να ενημερωθεί για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, «παρέχοντας στήριξη και βοήθεια στους μετανάστες που περνούν τα σύνορα της Ευρώπης και έρχονται στην Ελλάδα». 

Αναφέρθηκε στη μέριμνα της Αρχιεπισκοπής προς τους ασυνόδευτους ανήλικους, επισημαίνοντας πως «η Εκκλησία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα νέα παιδιά που είναι το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο κομμάτι του μεταναστευτικού. Αυτήν την εποχή, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά, αν δεν τύχουν της απαραίτητης προστασίας, πέφτουν στα χέρια αδίστακτων εκμεταλλευτών».


Εξήρε το έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως «ήταν πάντα πρωτοπόρα σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την προσφορά και την βοήθεια στον συνάνθρωπό μας» και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το προσωπικό του ενδιαφέρον θέτοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοντά στο σπουδαίο, όπως είπε, ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας, σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Ευχήθηκε, επίσης, στον Αρχιεπίσκοπο δύναμη να ηγείται της Εκκλησίας, ειδικότερα σε μία εποχή που ο λαός έχει ανάγκη τους πνευματικούς ταγούς, για να παίρνει έμπνευση και ενθάρρυνση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε»

SHARE:

24Media Network