Στον μαραθώνιο δείξε τι ομάδα (αίματος) είσαι

Στον μαραθώνιο δείξε τι ομάδα (αίματος) είσαι

Μια σπουδαία πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος". Το NEWS 247 είδε από κοντά και κατέγραψε τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έδωσαν 10 λεπτά από τη ζωή τους για τη ζωή

Το πνεύμα του αθλητισμού, της υγιούς άμιλλας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιχειρεί να συνδέσει η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε την Τετάρτη στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Μακεδονία Παλλάς, με αφορμή τον ΝΝ 11ο διεθνή μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”, η εταιρεία Stoiximan, ως βασικός χορηγός, με τη στήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Bloode και του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και όπως μας ανέφερε η Ναταλία Κρίτσαλη, ιδρυτικό μέλος και CEO της οργάνωσης Bloode και από την έναρξη της αιμοδοσίας, το πρωί, έχει περάσει αρκετός κόσμος για να ρωτήσει ή “να προσφέρει δέκα λεπτά από το χρόνο του, σώζοντας μιας ζωή”, όπως αναφέρει και το γνωστό σλόγκαν για την προώθηση της ιδέας της αιμοδοσίας.

Την ώρα που το
News247.gr βρέθηκε στο χώρο, μέσα στην κινητή μονάδα αιμοληψίας υπήρχαν τα μέλη ενός group, περίπου 10 – 15 φοιτητών από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που έσπευσε, όπως μας ανάφεραν ορισμένοι από αυτούς, να στηρίξει έμπρακτα την πρωτοβουλία και με το παράδειγμά τους να παρακινήσουν τους υπόλοιπους πολίτες ,που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα ή την άσκησή τους στην παραλία της πόλης.

“Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και να συνδέσουμε το πνεύμα του αθλητισμού και της υγιούς άμιλλας, το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά στο κομμάτι της αιμοδοσίας, διότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες”, αναφέρει η κ. Κρίτσαλη και σημειώνει πως συνολικά στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 700.000 μονάδες αίματος, που αναζητούνται κάθε χρόνο, αλλά το ποσοστό που καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες είναι λιγότερο του 50%. “Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να γίνονται συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες και να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες, ώστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει και να διαμορφωθεί μια κουλτούρα αιμοδοσίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός απροόπτου η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο τόσο αύριο Πέμπτη, όσο και μεθαύριο Παρασκευή -θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που έχει κανονίσει διπλές εξορμήσεις- ενώ παράλληλα θα γίνεται και ενημέρωση για την αιμοδοσία από το
Stoiximan και τη Bloode και στην Expo που είναι για τον μαραθώνιο.

“Προσπαθούμε να συνδέσουμε τον υγιή τρόπο ζωής που είναι άμεσα συνυφασμένος με τον αθλητισμό, με την κοινωνική προσφορά, διότι η φιλοσοφία και το πνεύμα του αθλητή είναι πολύ κοντά στην προσφορά. Συν τοις άλλοις οι αθλητές είναι οι πρώτοι που μπορούν να δώσουν αίμα λόγω του ότι έχουν προσεγμένη διατροφή, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι αυξημένη, έχουν υψηλές αντοχές, οπότε είναι αυτό που ψάχνουμε”, μας εξήγησε η κ. Κρίτσαλη, προσθέτοντας πως “ιδανικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο πληθυσμό, να έχει πρώτιστα μια διατροφή σαν αθλητής, για να μπορεί να προσφέρει και αίμα”.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση της Stoiximan εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων πο υπεριλαμβάνουν και επιπρόσθετες ενέργειες που φροντίζουν τόσο το περιβάλλον όσο και τα παιδιά προσφέροντας παράλληλα χρηματικά ποσά σε ιδρύματα μέσω δράσεων ενάντια στη ρύπανση της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα