Στουρνάρας – Πολάκης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας

Στουρνάρας – Πολάκης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγραφή και διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας των Ιω. Στουρνάρα και Π. Πολάκη, αναφορικά με το δάνειο του τελευταίου ύψους 100.000 ευρώ, από την τράπεζα Αττικής.

Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες για την τηλεφωνική συνομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δήλωση του επικεφαλής της ΤτΕ, με την οποία ζητούσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των δικαστικών αρχών, υποστηρίζοντας πως η καταγραφή έγινε δίχως να δώσει τη συναίνεσή του, οδήγησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Βαγγ. Ιωαννίδης, στην παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι εισαγγελικές αρχές καλούνται να εξετάσουν αρχικά αν πράγματι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ήταν ενήμερος, όπως υποστηρίζει, για την επίμαχη καταγραφή, ποιος ήταν εκείνος που πραγματοποίησε την καταγραφή, αλλά και με ποιόν τρόπο η ιδιωτική αυτή συνομιλία κατέληξε να βρίσκεται αναρτημένη σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η έρευνα καταλήξει σε ενδείξεις που «δείχνουν» ως αυτουργό της μαγνητοφώνησης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τότε οι εισαγγελικές αρχές θα διαβιβάσουν υποχρεωτικά τη δικογραφία στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αφήνοντας το Κοινοβούλιο να καταλήξει για τον τρόπο περαιτέρω διερεύνησης της εμπλοκή του Π. Πολάκη στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την τράπεζα Αττικής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την ΤτΕ, από τον οποίο προέκυψε ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση των δύο ουσιαστικά δανείων ήταν σύννομη. Χθες, ο αναπλ. υπουργός Υγείας κάλεσε τον Ιω. Στουρνάρα στο τηλέφωνο, με τον διάλογο που έγινε να βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Ντοκουμέντο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα