ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Καμπανάκια" και προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση

Αναγκαίες, με βάση, όσα αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι οι μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ρυθμό αύξησης του δυνητικού εγχώριου προϊόντος, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα της οικονομίας για μεγαλύτερες δαπάνες, χωρίς επιδείνωση του εξωτερικού ισοζυγίου.

O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Γ. Στουρνάρας: Οι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, καθήκον της επόμενης κυβέρνησης είναι, μεταξύ άλλων, η εξακολούθηση του πρόγραμματος μεταρρυθμίσεων, αλλά και η επιστροφή σε πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ, με στόχο να διατηρηθεί η επενδυτική βαθμίδα που θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Τα Ραφάλ που "ακούει" ο Μητσοτάκης και η θεά της Γεωργίας, Δήμητρα

Τα Ραφάλ που "ακούει" ο Μητσοτάκης και η θεά της Γεωργίας, Δήμητρα

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ξεχωρίζει τα καταδιωκτικά αεροσκάφη από τον …ήχο της εξάτμισης, ενώ η «Δήμητρα» είναι και άλλα πράγματα εκτός από το ψηφιακό σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Τρέχουν οι εξελίξεις για τη δημιουργία του πέμπτου πόλου

Είναι πολιτική της ΤτΕ να ενισχύσουμε τις μικρότερες τράπεζες για να φτιάξουν τον λεγόμενο πέμπτο τραπεζικό πόλο, δηλώνει ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας πυροδοτώντας τις εξελίξεις στις "μικρές" τράπεζες.

O Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Είναι εφικτό να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023"

"Νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ" ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ανταγωνισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Καμπανάκι για λιγότερα δάνεια το 2023

Η αύξησης του κόστους χρηματοδότησης που προκαλούν η άνοδος των επιτοκίων και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας κλείνουν τις στρόφιγγες των δανείων για το 2023. Οι προκλήσεις και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών για την τρέχουσα χρήση.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ψήλωσε στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη για το 2023

Ανάπτυξη 2,2% και πληθωρισμό 4,4% προβλέπει για φέτος η κεντρική τράπεζα. Με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις σύνεση και υπευθυνότητα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Μήνυμα για την πορεία των επιτοκίων και τραπεζών - "Κρίσιμος ο ρόλος των ασφαλιστικών για την κλιματική αλλαγή"

Στη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας εστίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν συνολικά εποπτικά ίδια κεφάλαια 3,8 δισ. ευρώ, διπλάσια των απαιτούμενων με βάση το θεσμικό πλαίσιο Solvency IΙ.  

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό μας σύστημα

"Πυλώνα ηρεμίας και σταθερότητας" χαρακτήρισε τη χώρα ο διοικητικής της Τράπεζας Ελλάδος , Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στις πρόσφατες διεθνείς χρηματοπιστωτικές εξελίξεις.

Γιάννης Στουρνάρας

Γ. Στουρνάρας: Απόλυτος στόχος η επενδυτική βαθμίδα

Αδιαπραγμάτευτος ο προσανατολισμός προς την επενδυτική βαθμίδα, είπε ο διοικητής της ΤτΕ. Οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους παραμένουν περιορισμένοι μεσοπρόθεσμα, υπό τρεις προϋποθέσεις.

Το δίλημμα του Χουλιαράκη και η Μενδώνη που "έδωσε" τους πάντες

Το δίλημμα του Χουλιαράκη και η Μενδώνη που "έδωσε" τους πάντες

Τα "γιατί" της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού να μιλήσει για το 2016 και το 2017 και τα προβλήματα του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα.

Τσίπρας: "Μη ανεκτή" η κερδοφορία των τραπεζών ενώ η κοινωνία αντιμετωπίζει πλειστηριασμούς και έλλειψη ρευστότητας

Τσίπρας: "Μη ανεκτή" η κερδοφορία των τραπεζών ενώ η κοινωνία αντιμετωπίζει πλειστηριασμούς και έλλειψη ρευστότητας

Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την 2ωρη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Τόνισε πώς δεν μπορεί να συζητούνται μερίσματα στους μετόχους υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι Γιάννης Στουρνάρας και Αντρέα Ένρια

Τράπεζες: Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο των επαφών του Ένρια με Στουρνάρα και τραπεζίτες

Συναντήσεις με τον Γ. Στουρνάρα, στελέχη της ΤτΕ και τις διοικήσεις ελληνικών τραπεζών είχε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Γιάννης Στουρνάρας

Γ. Στουρνάρας: Οι εκλογές δεν είναι εμπόδιο για την επενδυτική βαθμίδα

Αισιόδοξος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εκπλήξει ευχάριστα σε δημοσιονομικά και ανάπτυξη. Δεν αποκλείονται συγχωνεύεις μεταξύ των μικρότερων τραπεζών

Γιάννης Στουρνάρας

Γιάννης Στουρνάρας: "Καμπανάκι" από τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Για κίνδυνο πρόκλησης αδικαιολόγητης ζημιάς στην οικονομία της Ευρώπης από υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων έκανε λόγο ο Διοικητής της ΤτΕ σε συνέντευξή του στο Politico. Τι εκτιμά για τον πληθωρισμό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Στουρνάρας: Στο 6% η ανάπτυξη φέτος

Στουρνάρας: Στο 6% η ανάπτυξη φέτος

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 2,8% το 2023. Τόνισε όμως ότι το 2023 λόγω ενεργειακών τιμών, επιτοκίων και σταδιακής απόσυρσης των κρατικών μέτρων στήριξης είναι πιθανό να οδηγήσει την ευρωζώνη προς το κακό σενάριο (ύφεση 0,9%).

Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: Κύρια προτεραιότητα της ΕΚΤ ο πληθωρισμός - Τι είναι το "ουδέτερο επιτόκιο"

Τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επιβαρύνουν την ανάπτυξη, αλλά η σταθερότητα των τιμών είναι η κύρια προτεραιότητα, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Πάνω από 3,2% η ανάπτυξη το 2022 - Επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά τους αυξημένους λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος τόνισε πως "Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο".

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Έχει έρθει η στιγμή για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας

Ο Διοικητής της ΤτΕ πρότεινε το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης να μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό που να συνδέει την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής στο κέντρο της Ευρωζώνης με κατάλληλους κανόνες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ΤτΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πληθωρισμού

Σε ομιλία του στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 για τον κίνδυνο έξαρσης του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωση ανθεκτικότητα το 2021"

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υπογράμμισε πως το 2021 η ελληνική οικονομία κατάφερε να καλύψει τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία και προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

O Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού"

Για τον πληθωρισμό αλλά και για τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, έκανε λόγο στο Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΤτΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιάννης Στουρνάρας.

Στιγμιότυπο από την αγορά της Δράμας.

Ακρίβεια: Νάρκη σε εισοδήματα και αγοραστική δύναμη - Δυσοίωνες προβλέψεις για νέα ρεκόρ στις τιμές

Ο πληθωρισμός εξελίσσεται σε βασική "γάγγραινα" της οικονομίας που κατατρώει εισοδήματα και μειώνει δραστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσουν απαντήσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την προανακριτική που βάφτισε το σκάνδαλο Novartis σκευωρία

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά την απολογία του στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis. Η απάντηση της ΝΔ.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.  

Γ. Στουρνάρας: Μείωση χρέους κατά 3,5 μονάδες ετησίως στο άμεσο μέλλον

Το δημόσιο χρέος θα μπορεί να μειώνεται στο άμεσο μέλλον κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται πρωτογενή πλεονάσματα και ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας