ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ΤτΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πληθωρισμού

Σε ομιλία του στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 για τον κίνδυνο έξαρσης του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωση ανθεκτικότητα το 2021"

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υπογράμμισε πως το 2021 η ελληνική οικονομία κατάφερε να καλύψει τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία και προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

O Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού"

Για τον πληθωρισμό αλλά και για τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, έκανε λόγο στο Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΤτΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιάννης Στουρνάρας.

Στιγμιότυπο από την αγορά της Δράμας.

Ακρίβεια: Νάρκη σε εισοδήματα και αγοραστική δύναμη - Δυσοίωνες προβλέψεις για νέα ρεκόρ στις τιμές

Ο πληθωρισμός εξελίσσεται σε βασική "γάγγραινα" της οικονομίας που κατατρώει εισοδήματα και μειώνει δραστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσουν απαντήσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την προανακριτική που βάφτισε το σκάνδαλο Novartis σκευωρία

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά την απολογία του στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis. Η απάντηση της ΝΔ.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.  

Γ. Στουρνάρας: Μείωση χρέους κατά 3,5 μονάδες ετησίως στο άμεσο μέλλον

Το δημόσιο χρέος θα μπορεί να μειώνεται στο άμεσο μέλλον κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται πρωτογενή πλεονάσματα και ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Στουρνάρας

Ανδρουλάκης: Λάθος της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα, με σκοπό την ενημέρωσή του για την οικονομία της χώρας. Χαρακτήρισε "λάθος της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ".

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ορόσημο τα 20 χρόνια του ευρώ στην Ελλάδα

Στο ετήσιο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους της πανδημίας

Τράπεζα της Ελλάδος

Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και εξηγεί το πώς θα γίνει η μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: "Καμπανάκι" Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Την εκτίμησή του ότι σημαντικό ποσοστό από τα ρυθμισμένα δάνεια θα καταγραφεί ως μη εξυπηρετούμενο το δ΄ τρίμηνο του 2021 και το 2022 εξέφρασε ο Διοικητής της ΤτΕ καλώντας τις τράπεζες σε εγρήγορση.

Ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Ασφυκτική πίεση στους Servicers για πιο γενναίες ρυθμίσεις δανείων

Νέες αυστηρές συστάσεις του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων για πιο γενναίες ρυθμίσεις δανείων. Βιώσιμες οι μισές επιχειρήσεις των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στα funds.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.  

Στουρνάρας: Κριτική στις Εταιρείες Διαχείρισης για τις πρακτικές που εφαρμόζουν

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Τ. Πανούσης τόνισε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ότι «αναδιαρθρώσαμε δανεισμό άνω των 4,7 δισ. ευρώ και επαναφέραμε ως υγιή στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών δάνεια ύψους 3,8 δισ. ευρώ».

Ο Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Έντονη ανάκαμψη τα επόμενα τρίμηνα

Σε συνέντευξή του ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας τονίζει ότι τα βασικά μεγέθη των τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένα τα τελευταία χρόνια, διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και κεφαλαιακά αποθέματα, ωστόσο τα NPLs παραμένουν τα υψηλότερα στην ευρωζώνη.

Γιάννης Στουρνάρας.Φωτο αρχείου.

Στουρνάρας: Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν καθήκον να αποτρέψουν τους κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών και να διασφαλίσουν ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ανθεκτικό σε αυτούς τους κινδύνους επισημαίνει με άρθρο του στη Handelsblatt ο Διοικητής της ΤτΕ.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα ξεπεράσει το 6%

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι στο τέλος του 2021 το ΑΕΠ της χώρας θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο από εκείνο που ήταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Γιάννης Στουρνάρας.Φωτο αρχείου.

Στουρνάρας: Να κρατήσει ανοικτούς τους κρουνούς του χρήματος η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβραδύνει τις έκτακτες αγορές ομολόγων, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα στη δίνη του κορωνοϊού, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας: Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2100

Ο Διοικητής της ΤτΕ, μιλώντας στο Φόρους των Δελφών, χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ως το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ενώ έκανε λόγο για έως τώρα αποτυχία της αγοράς στην αντιμετώπισή του.

Ουρά σε τράπεζα

Know Your Customer: Νέο εργαλείο για ασφαλή και άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων

Οι πολίτες επικαιροποιούν τα στοιχεία τους στις τράπεζες ηλεκτρονικά, γρήγορα και με ασφάλεια. Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο εργαλείο που τέθηκε σε λειτουργία από την Πέμπτη.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να μην υπάρξει ανάκαμψη φέτος

Αν δεν υπάρξει πρόσβαση της Ελλάδας στα κονδύλια, το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό, καθώς θα προσφέρουν 1,2% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο, τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Ακίνητα

ΤτΕ: Ποιες κατηγορίες ακινήτων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επανεκκίνηση και τους ρυθμούς αποκατάστασης των επιμέρους τομέων της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για οικιστικά επαγγελματικά και γραφεία. Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ.

Γιάννης Στουρνάρας.

Τράπεζες: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα για αναβαλλόμενο φόρο και νέα κόκκινα δάνεια

Σύσταση του κεντρικού τραπεζίτη για εναλλακτική λύση στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση για bad bank. Οι συνέπειες της πανδημίας, το ύψος των νέων κόκκινων δανείων και ο Ηρακλής ΙΙ. 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 4,2% για το 2021

Η ταχύτητα των εμβολιασμών, η διατήρηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και η ταχύτητα ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αναγκαία η μείωση ποσοστού του ΤΧΣ στην Πειραιώς κάτω από το 33,4%

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας χαρακτήρισε αναγκαία, για μια σειρά από λόγους, την ΑΜΚ της Πειραιώς. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται από τους διεθνείς επενδυτές δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας η πλειονότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, σε όλα τα στάδια της αλυσίδας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ

Μόλις 5 δις. ευρώ σε σύνολο 46 δις. διατέθηκε από τις τράπεζες για την χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γιατί οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες. Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση την πρόταση για δημιουργία Bad Bank.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Κόκκινα δάνεια και αναβαλλόμενος φόρος οι μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

Τα σημάδια της κρίσης θα είναι πιο ορατά μετά την άρση των μέτρων στήριξης τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στη Βουλή παρουσιάζοντας την πρότασή του για την δημιουργία Bad Bank

ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΧΙΡΕΙΣΕΩΝ ,ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Δ/της ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

ΚΙΝΑΛ: Σταϊκούρας και Στουρνάρας να ενημερώσουν για τα "κόκκινα" δάνεια

Πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταλόγίζουν στην κυβέρνηση "ελλειμματική στρατηγική" για τα "κόκκινα" δάνεια και ζητούν ενημέρωση των βουλευτών απο Σταϊκούρα και Στουρνάρα.

Γιάννης Στουρνάρας

Novartis: 11ωρη κατάθεση Στουρνάρα στον Άρειο Πάγο, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι το πέμπτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που προσήλθε στο γραφείο της κ. Αλεβιζοπούλου. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

O Γιάννης Στουρνάρας

ΤτΕ: Στις διοικήσεις των τραπεζών η πρόταση Στουρνάρα για την Bad Bank

Η ευθύνη πλέον για την προώθηση και την υλοποίηση της AMC έχει περιέλθει στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Πότε εκτιμά ότι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.