news 24/7

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο Παύλος Πολάκης, στη Βουλή

Επιστολή Πολάκη σε Στουρνάρα: Ζητά να παραστεί στο επόμενο ΔΣ της ΤτΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ζητά να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με δάνεια που δεν έχουν ελεγχθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης στην ΕΡΤ: Κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα η εισαγγελική παρέμβαση

"Μιλάω πάντα με στοιχεία είμαι καθαρός. Τι είναι ο κ. Στουρνάρας ο πάπας της Ρώμης και δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε;” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φωτογραφία αρχείου

Στουρνάρας – Πολάκης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγραφή και διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας των Ιω. Στουρνάρα και Π. Πολάκη, αναφορικά με το δάνειο του τελευταίου ύψους 100.000 ευρώ, από την τράπεζα Αττικής.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη

Ζαχαράκη για Πολάκη: Η καταρρέουσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου

Η ΝΔ καλεί δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου τον Τσίπρα να σταματήσει να κρύβεται και τη Δικαιοσύνη να παρέμβει για το τηλεφώνημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στουρνάρα

Το Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου για Στουρνάρα: Σεβασμός στην πολιτική ουδετερότητα από όλους

"Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές" αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του για την κόντρα Στουρνάρα - Πολάκη. Αρνείται την ηχογράφηση του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει πως είναι αληθές το δημοσίευμα που αποκάλυψε το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον διοικητή της ΤτΕ, ωστόσο συμπληρώνει πως "είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα τη συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα".

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Ο Στουρνάρας ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού για τον Πολάκη

Ο επικεφαλής της ΤτΕ κάνει λόγο για μια ιστορικά πρωτοφανή ενέργεια - σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα - εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος όπως αναφέρει, επιχείρησε "με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του."

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

ΝΔ: Ο Πολάκης επιχειρεί να εκβιάσει τον Στουρνάρα ηχογραφώντας τη συνομιλία τους

Για κατάντια κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ηχογράφησε συνομιλία του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας από πολιτικές επιρροές

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον News 24/7 στους 88.6, αλλά και θέση σε όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο πήρε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Μητσοτάκης σε Στουρνάρα: Χρειάζεται τολμηρή και δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Μητσοτάκης σε Στουρνάρα: Χρειάζεται τολμηρή και δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ΤτΕ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την τελική της εισήγησή για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Εξωγενείς παράγοντες πίσω από τις χρηματιστηριακές εξελίξεις

Με αφορμή τη μείωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι χρηματιστηριακές εξελίξεις στον κλάδο οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες "φωτογραφίζοντας" την Ιταλία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου

Σβίγγου: Οι παρεμβάσεις Στουρνάρα για τις συντάξεις υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο

"Είναι αχρείαστο το μέτρο της περικοπής των συντάξεων" πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη πως πρέπει να εφαρμοστεί η περικοπεί.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Καρφιά Τζανακόπουλου κατά Στουρνάρα για τις τράπεζες

Απολύτως θωρακισμένες οι τράπεζες, κανένας κίνδυνος από τις εξελίξεις στην Ιταλία, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κατηγόρησε τον διοικητή της ΤτΕ ότι δεν πράττει προς την κατεύθυνση της οικονομικής σταθερότητας. Ο Σαμαράς είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ, δήλωσε επίσης

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Τράπεζα της Ελλάδος: Ταχύτερη ανάπτυξη με τρεις όρους - Ευκαιρία για διατήρηση του waiver στα ομόλογα

Εξαγωγές και επενδύσεις "οδηγοί" στην ανάπτυξη, με στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή μπορεί να επιταχυνθεί "βλέπει" η έκθεση της ΤτΕ. "Παράθυρο" για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, αφού συνεχίζεται η εποπτεία - έστω με διαφορετικό μοντέλο. "Παγίδες" η τυχόν επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές λόγω Ιταλίας.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

“Καμπανάκια” Στουρνάρα στην κυβέρνηση

Η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος χαρακτηρίζει βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το χρέος. Ο Διοικητής της ΤτΕ επιμένει στα πλεονεκτήματα της πιστοληπτικής γραμμής. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας παραδίδει την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

To Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα κυβέρνησης- Στουρνάρα: Ο διοικητής της ΤτΕ ας μην εκτίθεται, λένε κύκλοι του Μαξίμου

"Ό,τι και αν πει ο Στουρνάρας δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου", απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι ήδη για τη συμφωνία στο Eurogroup έχουν τοποθετηθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Με καμβά τη Novartis ανασύρεται ο εμφύλιος σπαραγμός του 1944-1949

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επικαλέστηκε το θείο του υπουργού Οικονομικών, Θρασύβουλο Τσακαλώτο και τον πατέρα του, καταγγέλοντας "διχαστική, αταβιστική και φασίζουσα ιδεολογική παλινδρόμηση". Χαρακτήρισε την υπόθεση των δέκα, τη μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μίλησαν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», των  κυρίων Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου στο ξενοδοχείο CARAVEL. Δευτέρα 16 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Στουρνάρα κατά ανωνύμων μαρτύρων για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση

Την ποινική δίωξη δύο ανώνυμων μαρτύρων ζητά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis. Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών

Τράπεζα της Ελλάδος

Άμεσα και δραστικά μέτρα για τη μείωση των κόκκινων δανείων ζητά η ΤτΕ

Σύσταση στον τραπεζικό τομέα της χώρας να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα κάνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ   .(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Βολές Μαξίμου κατά Στουρνάρα

Κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν βολές κατά του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος νωρίτερα είχε καλέσει την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση του για πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά το μνημόνιο

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

'Δάνεια πήραμε. Δεν μας τα δώσανε χάρισμα!'- Απάντηση Γ. Στουρνάρα στις χώρες του βορρά

Ξεκάθαρη απάντηση στους διαχρονικούς επικριτές της χώρας - που εντοπίζονται στις πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά - έδωσε με συνέντευξή του ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds), Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για το ασφαλιστικό, ζήτησε ο Στουρνάρας

Για συνεπή και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος, που αποτελεί και την σημερινή πρόκληση, μίλησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο του πρώτου ασφαλιστικού συνεδρίου του Economist.

ΑΘΗΝΑ-Εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα:
«Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη».(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στουρνάρας: Ενδεχόμενη άλλη καθυστέρηση μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη

Ανάκαμψη, αλλά και ανάπτυξη, μέσω ενός διαφορετικού προτύπου, πρότεινε κατά την ομιλία τους, το δίδυμο Γ. Χατζηνικολάου – Χρ. Μεγάλου, στο ίδιο μήκος κύματος με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, απευθύνει απεγνωσμένα μηνύματα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Λουκά Τσούκαλη με θέμα: «Η υπεράσπιση της Ευρώπης». (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

ΝΔ: Η σταθερότητα των τραπεζών απαιτεί κλείσιμο της αξιολόγησης

Συνάντηση με το Γιάννη Στουρνάρα θα έχει σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εταίρους για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και κλείσιμο της αξιολόγησης

Τακτική Γενική Συνέλευση, της Τράπεζας της Ελλάδος στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας, στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αμφίβολοι οι στόχοι λόγω καθυστέρησης στην αξιολόγηση

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκαθάρισε, ότι απαιτείται άμεση ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, για να επαληθευτούν οι θετικές προοπτικές της οικονομίας. Συναίνεση για μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο Παυλόπουλος