Στους δρόμους κατά του πολυνομοσχεδίου: Συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Απεργιακή συγκέντρωση  στο Σύνταγμα κατά του ασφαλιστικού από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του ασφαλιστικού από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων το Σάββατο 7 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Έντονες αντιδράσεις από εργατικά συνδικάτα και λαϊκούς φορείς για το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Κυριακή στη Βουλή. Ποιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα της Κυριακής εργατικά συνδικάτα και λαϊκοί φορείς για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο την ίδια μέρα συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

ADVERTISING

"Μετά την ψήφιση των νόμων-λαιμητόμων για την ασφάλιση και την φορολογία η Κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με πολυνομοσχέδιο που προβλέπει:

* Φοροληστεία χωρίς έλεος.

* Παράδοση όλων των δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

* Εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

* Θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη» που σημαίνει ότι μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κρατική χρηματοδότηση Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας θα κόβονται αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, ακόμα και με διοικητικές αποφάσεις, παρακάμπτοντας ακόμα και τη Βουλή.

*Παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων στους δανειστές", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

"Μετά τους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν προσφάτως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η Κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8δις Ευρώ, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και εξαϋλώνεται κάθε εργασιακό δικαίωμα. Τα ψεύδη και οι ασυνέπειες της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό.
Η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας", επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολυνομοσχέδιο
SHARE:

24Media Network