Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία
Στα Προπύλαια οι φοιτητές News 24/7

Στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι φοιτητές στα Προπύλαια, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προαναγγελθεί στην Παιδεία.Κλειστό το κέντρο.

Στα αιτήματα των φοιτητών βρίσκεται η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης αναφορικά με το άσυλο και την ισοτιμία κολεγίων και Πανεπιστημίου. Ζητούν ακόμη την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση το 2020 αλλά και να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασής τους με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους: «οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν μήνυμα ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει αυτή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση. Διεκδικούν πραγματικά σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμ… και όχι Πανεπιστήμιο με «άσυλο» στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η συγκέντρωση άρχισε  στις 12 και αργότερα ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Η πρώτη πορεία των φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι χωρίς να σημειωθεί καμία ένταση.
 

 Αυτή την ώρα, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής κατευθύνεται δεύτερη πορεία φοιτητών, που πρόσκεινται σε οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στα λουλουδάδικα έχει στηθεί φραγμός με τρεις κλούβες της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συνταγματος παραμένουν κλειστοί.

Όταν τα μέλη των οργανώσεων έφτασαν στον αστυνομικό φραγμό δημιουργήθηκε μικρή ένταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα