Συγχαρητήρια από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικό που έσωσε την ζωή ανήλικου σε τροχαίο

Συγχαρητήρια από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικό που έσωσε την ζωή ανήλικου σε τροχαίο

Στις 5 Ιανουαρίου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Επιδαύρου, στο οποίο είχε εμπλακεί η οικογένεια ενός 12χρονου αγοριού, με αποτέλεσμα να γυρίσει η γλώσσα του αγοριού-Ο αστυνομικός κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να του επαναφέρει την γλώσσα και να τον βοηθήσει να ανακτήσει την αναπνοή του

Τον Ειδικό Φρουρό Νικόλαο Γκάρα, ο οποίος διέσωσε ανήλικο, μετά από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Κορίνθου, συνεχάρησαν προσωπικά χθες, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Ο Ειδικός Φρουρός, στις 5 Ιανουαρίου, στην επαρχιακή οδό Ισθμού -Επιδαύρου, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, με την άμεση παρέμβαση του και την παροχή πρώτων βοηθειών, κατάφερε να αποτρέψει άμεσο κίνδυνο ζωής του ανηλίκου, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί η οικογένεια ενός 12χρονου αγοριού, με αποτέλεσμα να γυρίσει η γλώσσα του αγοριού.

Ο αστυνομικός κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να του επαναφέρει την γλώσσα και να τον βοηθήσει να ανακτήσει την αναπνοή του.

ADVERTISING

Ο κ. Αρχηγός, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, δήλωσε ότι: «Τέτοιες εξαίρετες πράξεις σηματοδοτούν το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ανθρωπισμού του Έλληνα αστυνομικού και παράλληλα αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθημερινά προστατεύει και υπηρετεί τους πολίτες».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα Υπουργός και ο Αρχηγός προσέφεραν συμβολικά τιμητικές πλακέτες στον Ειδικό Φρουρό, ο οποίος υπηρετεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κορίνθου και συνοδευόταν από το Διοικητή του, Αστυνόμ ο Α’, Δημήτριο Τουμπανάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network