Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Στους δρόμους της Αθήνας μεταφέρθηκαν οι κινητοποιήσεις για την 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης. 

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας που είχαν προγραμματιστεί στο στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ, με την κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες να αποκαθίσταται σταδιακά. Να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει «παραλύσει» σήμερα, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το πρώτο χρονικά κάλεσμα έγινε από τους μαθητές οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10.00, ώστε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. “Μαθητική πορεία και στην! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους καθηγητές, τους φοιτητές και όλο τον λαό!” αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους.

Στις 10.30 στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων» προχώρησαν λίγο μετά τις 11 σε πορεία προς τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση έδωσε το παρόν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Παλεύουμε, διεκδικούμε και τελικά θα καταφέρουμε κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Κατρούγκαλου, δουλειά σταθερή και μόνιμη για όλους, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση αυτής της απαράδεκτης φοροληστείας του λαού μας και καμιά εμπλοκή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ»

Στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε την κινητοποίησή της η ΓΣΕΕ η οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε – αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε».

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, ‘’κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές’’» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα