Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Προσπάθησαν να φτάσουν στο Μαξίμου

Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Προσπάθησαν να φτάσουν στο Μαξίμου
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα στην οποία, συμφωνα με πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Πορεία δημοτικών αστυνομικών στο Σύνταγμα. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΔ. Ποιες δεσμεύσεις ζήτησαν (Pics + Vid)

Δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού και στη συνέχεια έφτασαν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι δημοτικοί αστυνομικοί, έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Τμήμα της πορείας έμεινε στη Βουλή, ενώ ορισμένοι δημοτικοί αστυνομικοί με τις μηχανές κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η πορεία τους ανακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ομάδα παραμένει στην συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφ. Συγγρού, όπου είχαν συνάντηση με στελέχη της ΝΔ, ενώ πέρασαν και από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, εκ μέρους της ΝΔ υπήρξε δέσμευση για απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις, όπως στην ΕΛ.ΑΣ. ή τις φυλακές ή τους δήμους.

Το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο (14:00) και τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη (16:00).

Οι δήμαρχοι θα θέσουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο κινητικότητας, εν όψει της ψήφισής του, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης.

Με τους διαμαρτυρόμενους έξω από τα γραφεία της ΝΔ συνομίλησαν Μητσοτάκης – Μπακογιάννη

Με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου συναντήθηκε το πρωί αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της λεωφόρου Συγγρού, έχοντας κλείσει και το ρεύμα καθόδου.

Οι κ.κ. Παπαμιμίκος και Κεδίκογλου δέχθηκαν, επίσης, και αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων.

Εξάλλου, στα κομματικά γραφεία τέσσερις υπουργοί, οι Γιάννης Μιχελάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιώργος Μαυραγάνης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από τις 10 το πρωί, έκαναν ενημέρωση στους βουλευτές του κόμματος ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη.

Καθώς υπάρχουν αντιδράσεις, η κυβέρνηση θέλει να κατευνάσει τυχόν αντιδράσεις από τους βουλευτές ώστε να μην υπάρξει κάποια διαρροή στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο κ. Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν κινδυνεύουν όσοι τηρούν τα κριτήρια. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι, όπως θα δείτε και στο βίντεο του ζήτησαν να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη για αυτό κάτι με το οποίο όπως φαίνεται δεν συμφώνησε ο υπουργός.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος Αθηναίων, είπε στους συγκεντρωμένους:

“Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. Άρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη, έχω βγει και τα έχω πει αυτά”.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Δευτέρα. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια 10.30 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την Τρίτη , ημέρα της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Το ίδιο βράδυ στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία – περικύκλωση της Βουλής και συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου οι αιρετοί να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.

Αλλαγές και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη ματαιώσεις των δρομολογίων.

Παράλληλα την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στην Ελευσίνα και στις Σκουριές

Για την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 20.00 υπάρχει κάλεσμα έξω από την πύλη των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, από τους Πολίτες Κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ, με αίτημα “Δε θέλουμε τις χορηγίες σας,θέλουμε την υγεία μας! Σταματήστε την ρύπανση, τώρα, άμεση λήψη μέτρων”.

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους τέσσερις συλληφθέντες ταπό την Ιερισσό, τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, και ώρα 10:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα