Συγκίνηση: Η υπερήφανη παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς

Συγκίνηση: Η υπερήφανη παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς

Στη "μοναχική παρέλαση" του μικρού "τσολιά" παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής - Το δώρο του στον μικρό Χρήστο και το μήνυμα προς την Τουρκία

Ο μικρός Χρήστος παρήλασε ολομόναχος στο ακρητικό νησί των Αρκιών, καθώς είναι ο μοναδικός μαθητής στο δημοτικό, το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί εκεί. Ο 8χρονος Χρήστος που φοιτά στην τρίτη τάξη, ζει στους Αρκιούς με τα τέσσερα αδέρφια του, που είναι τα μοναδικά παιδιά που έχουν μείνει. Στην παρέλαση εμφανίστηκε ντυμένος Εύζωνας και τραγούδησε περήφανα τον εθνικό ύμνο.

Στην παρέλαση παρέστη και ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής εκ μέρους της Πολιτείας. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε δώρο στον μικρό μαθητή ένα ποδήλατο και στον έναν αδερφό του ένα tablet.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας έστειλε το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας πως η χώρα μας δεν πρόκειται να παραχωρήσει “σπιθαμή κυριαρχίας” ενώ τόνισε πως η συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί θεμέλιο λίθο συνύπαρξης των δύο κρατών “την οποία δεν τόλμησε ουδείς να αμφισβητήσει εδώ και πολλά χρόνια”.

Ο μικρός Χρήστος είπε στον υπουργό Ναυτιλίας πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δάσκαλος, τιμώντας από τη δική του μεριά τη μοναδική δασκάλα του νησιού, η οποία από τη δική της μεριά μετέφερε στον υπουργό το μήνυμά της, μιλώντας για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο ακριτικό νησί.

Οι Αρκιοί (ή Αρκοί) είναι ένα νησί του Αιγαίου με 35 κατοίκους και ανήκει διοικητικά στο δήμο Πάτμου. Το σχολείο των Αρκιών είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα