Συγκινητική ανταπόκριση 30.000 Ιρλανδών στη μάχη κατά του κορονοϊού

Συγκινητική ανταπόκριση 30.000 Ιρλανδών στη μάχη κατά του κορονοϊού
Ιρλανδοί στους δρόμους του Δουβλίνου εν μέσω πανδημίας AP Photo/Peter Morrison

Η έκκληση της ιρλανδικής κυβέρνησης για άτομα που έχουν διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά είχε θεαματικά αποτελέσματα.

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι προσφέρθηκαν ως υποψήφιοι ‘στρατολόγησης’ από την ιρλανδική κυβέρνηση που αναζητούσε προσωπικό υγείας και άλλους εθελοντές για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν όπου μπορούν προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του.

Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσουμε γρήγορα την υπηρεσία μας προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε στη νέα κατάσταση που δημιούργησε ο Covid-(19), ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αύξηση“, σημείωσε στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE η εκπρόσωπος της ιρλανδικής δημόσιας υπηρεσίας υγείας για τους ανθρώπινους πόρους, Αν Μαρί Χόι.

Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και μέλη πληρώματος ασθενοφόρων, η έκκληση για εθελοντές απευθύνεται επίσης σε φοιτητές επιστημών υγείας, σε εκείνους που έχουν “να προσφέρουν και άλλες ικανότητες” όπως επίσης σε άτομα που μπορεί να μην είναι καταρτισμένα σε θέματα υγείας, αλλά θα ήταν διαθέσιμα, αν παραστεί ανάγκη.

Η Ιρλανδία έχει αναφέρει ως τώρα 366 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό και δύο θανάτους, αλλά ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι αναμένονται 15.000 μέχρι το τέλος Μαρτίου, προβλέποντας παράλληλα ότι πριν από το καλοκαίρι η Ευρώπη δεν θα έχει βγει από την έκτακτη αυτή κατάσταση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα