Συγκλονιστική μαρτυρία φίλου Παύλου Φύσσα: “Ήταν 20 λεπτά ζωντανός μετά την επίθεση και υπέδειξε τον δράστη”

Συγκλονιστική μαρτυρία φίλου Παύλου Φύσσα: “Ήταν 20 λεπτά ζωντανός μετά την επίθεση και υπέδειξε τον δράστη”

Ακούστε την μαρτυρία φίλου του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτη (Ηχητικό)

“Το ζήτημα είναι πολιτικό όχι ομαδικό, πήγαμε να πιούμε μία μπύρα”, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, φίλος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα στην Αμφιάλη.

Σημείωσε ότι ενώ ήταν ακόμα στην καφετέρια και έβλεπαν τον αγώνα, πίσω τους ήταν μία παρέα χρυσαυγιτών.

Όπως είπε, δεν υπήρξε παρά μία οπτική ένταση ανάμεσα στο θύμα και στους δράστες και δεν υπήρξε καμία αφορμή για το αιματηρό περιστατικό.

Τόνισε ότι η παρέα των χρυσαυγιτών – ενώ ήταν μέσα στην καφετέρια – άρχισαν να στέλνουν μηνύματα.

Η παρέα του Παύλου βγήκε από την καφετέρια, γιατί κάποιος δεν αισθανόταν καλά και τότε είδαν αρκετά άτομα στα αυτοκίνητά τους να τους περιμένουν.

“Ήταν πάνω στα αυτοκίνητά μας, φορούσαν γάντια, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο” δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήρθε κάποιος με μηχανάκι, λέγοντάς τους ψέματα ότι είναι αστυνομικός, και τους είπε ότι το περιστατικό είχε λήξει, άρα μπορούν να φύγουν.

Τότε, μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με μηχανάκια και μάλιστα, ο δολοφόνος ρώτησε τον Παύλο αν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οδό που υποτίθεται ότι έψαχνε.

Σημείωσε ότι στη συνέχεια άρχισαν να τους βρίζουν και να τους κυνηγούν, αλλά ο Παύλος δεν κατάφερε να ξεφύγει και έμεινε πίσω για να υπερασπιστεί τους φίλους του και τότε δέχθηκε την επίθεση.

“Ρωτάει ο ένας τον φίλο μου ”είναι αυτή η οδός” και του απαντά: ”αυτή είναι”. Τότε μας την έπεσαν 40 άτομα. Φύγαμε από την απέναντι πλευρά και μας κυνήγησαν. Μας φώναζαν ”κότες”, αλλά ήμασταν μόνο εφτά άτομα μαζί με δύο κοπέλες. Ο Παύλος έμεινε πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν. Δεν κρύφτηκε, έκατσε να τους αντιμετωπίσει”, συμπλήρωσε.

“Αυτός που τον δολοφόνησε το έκανε επειδή τον χτυπούσε και δεν έπεφτε. Του έριξε δύο μαχαιριές, μια στην κοιλιακή και μία στην καρδιακή χώρα”, είπε.

Τόνισε ακόμα, ότι ο Παύλος ήταν ζωντανός για 20 λεπτά μετά την επίθεση και υπέδειξε τον δράστη.

Ο φίλος του Παύλου τόνισε ότι η αστυνομία είχε μπλοκάρει την περιοχή, αλλά δεν ήξεραν ποιον να πρωτοπιάσουν.

“Στο αστυνομικό τμήμα μας έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο με τον δράστη ο οποίος έκανε ότι δεν ξέρει τίποτα, ότι βρέθηκε για άλλο λόγο εκεί. Μετά ζητούσε προστασία από την αστυνομία”.

“Προσπαθούμε να καταλάβουμε το γιατί, έψαχναν να βρουν θύματα και τα θύματα ήμασταν εμείς”, κατέληξε τονίζοντας ότι ο Παύλος Φύσσας δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και δεν είχε σχέση με τα γεγονότα του Περάματος.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του NEWS 247

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δήλωσε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει έδρα της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τζανής οι δράστες της δολοφονίας ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής όπως του είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έστησαν ενέδρα στο θύμα στο σημείο που είχε αφήσει τη μηχανή του.

Ξεκαθάρισε ότι ο δράστης δεν ήταν δημότης Κερατσινίου και ο ίδιος γνωρίζει ότι “πρόσκειται στο χώρο της Χρυσής Αυγής το άτομο που ξεκίνησε το επεισόδιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα