Συγκλονίζει η μητέρα θύματος κακοποίησης: “Το ‘τα ήθελε η ανήλικη’, να ξεριζωθεί από την κοινωνία”

Συγκλονίζει η μητέρα θύματος κακοποίησης: “Το ‘τα ήθελε η ανήλικη’, να ξεριζωθεί από την κοινωνία”
shutterstock

"Ο προπονητής μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη" λέει η μητέρα της ανήλικης αθλήτριας που αποπλανήθηκε από 47χρονο πριν απο 4 χρόνια. "Οι παράγοντες γώριζαν, αλλά δεν έκαναν τίποτα".

“Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία ‘τα ήθελε η ανήλικη’ πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία” αναφέρει σε επιστολή της στην ΕΡΤ η οικογένεια ανήλικης αθλήτριας της ελληνορωμαϊκής πάλης η οποία πριν απο τέσσερα χρόνια, όταν ήταν 12 χρόνων, έπεσε θύμα αποπλάνησης από τον 47χρονο τότε προπονητή της, μια υπόθεση που ηρθε στο φως στον απόηχο των καταγγελιών για τον χώρο της ιστιοπλοϊας.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ο προπονητής βρίσκεται στη φυλακή αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έφτασε στο σημείο να κάνει τον ντετέκτιβ προκειμένου να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ της κόρης της και του προπονητή. Του μίλησε λέγοντάς του “ξέρω τι κάνεις στο παιδί μου, μείνε μακριά” για να λάβει την απάντηση “”κάνεις μεγάλο κακό στο παιδί σου, αφησέ την ελεύθερη”.

Σύμφωνα με τη συνήγορο της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα, η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, απειλώντας τον δράστη ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Εκείνος, την αγνόησε κι έτσι η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

“Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία ‘τα ήθελε η ανήλικη’ πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία” αναφέρει μεταξύ άλλων επιστολή της οικογένειας προς την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας παράγοντες της ομοσπονδίας γνώριζαν απο τον τότε υπευθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή αλλά δεν τον απομάκρυναν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα